Πολιτιστική ατζέντα της Παρασκευής

Πολιτιστική ατζέντα της Παρασκευής

1' 38" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

• «O Αδαής και ο Παράφρων», μια άγρια κωμωδία για την τραγωδία της τέχνης, του Τόμας Μπέρνχαρντ σε σκηνοθεσία Γιάννου Περλέγκα, ξεκινάει στην Πειραματική Σκηνή (Πανεπιστημίου 48) του Εθνικού Θεάτρου στις 9.30 μ.μ.

• Πρεμιέρα για τη μαύρη κωμωδία του Τζο Ορτον «Διασκεδάζοντας με τον κύριο Σλόουν», σε σκηνοθεσία Δημήτρη Μυλωνά, στο θέατρο Αγγέλων Βήμα (Σατωβριάνδου 36) στις 9 μ.μ. μέχρι τις 24 Απριλίου.

• Τζαζ, μπόσα νόβα, σάμπα και μια μείξη από νέες συνθέσεις της Κατερίνας Πολέμη και του Δημήτρη Βασιλάκη προτείνει το El Convento Del Arte (Βιρ. Μπενάκη 7) στις 10 μ.μ.

• Το μυθιστόρημα «Πρωινή γαλήνη» του Ηλία Μαγκλίνη παρουσιάζεται στον Ιανό (Αριστοτέλους 7, Θεσσαλονίκη), στις 7 μ.μ., σε μια συνομιλία του συγγραφέα με τον δημοσιογράφο – συγγραφέα Γιώργο Σκαμπαρδώνη και την επιμελήτρια του βιβλίου, Ελένη Μπούρα, με παράλληλη προβολή οπτικοακουστικού υλικού.

• Τραγούδια για τον έρωτα παρουσιάζει απόψε η Αλέκα Κανελλίδου στο Half Note Jazz Club (Τριβωνιανού 17) μέχρι τις 15 Φεβρουαρίου.

• Το βιβλίο «Θεσσαλονίκη: Μια πόλη σε μετάβαση, 1912-2012» παρουσιάζουν οι Εκδόσεις Επίκεντρο και το Δίκτυο Ναυαρίνο στο Νέο Δημαρχείο (Βασ. Γεωργίου Α΄ 1) στις 7 μ.μ. με ομιλητές, μεταξύ άλλων, τον δήμαρχο Θεσσαλονίκης Γιάννη Μπουτάρη και τον πρόεδρο της ΠΕΕΒΕ Σταύρο Ανδρεάδη.

• Λατινοαμερικάνικη μουσική βραδιά χωρίς μικρόφωνα παρουσιάζει το Μουσείο Σχολικής Ζωής και Εκπαίδευσης (Τριπόδων 23) στις 9 μ.μ. με μουσικούς από τη Χιλή, το Μεξικό, το Περού και την Αργεντινή.

• Ο Ανδρέας Στάικος επιστρέφει στο Ιδρυμα «Μιχάλης Κακογιάννης» (Πειραιώς 206) με το έργο του «Καπνοκράτωρ» στις 9 μ.μ. σε σκηνοθεσία Ισμήνης Σακελλαροπούλου για έξι παραστάσεις μέχρι τις 21 Φεβρουαρίου.

• Συνεχίζονται οι παραστάσεις του ΚΘΒΕ «Σωτηρία με λένε» σε σκηνοθεσία Χριστίνας Χατζηβασιλείου με πρωταγωνίστρια την Εφη Σταμούλη στο Μικρό Θέατρο της Μονής Λαζαριστών (Κολοκοτρώνη 25-27) στις 9 μ.μ. μέχρι τις 6 Μαρτίου.

• Το μπαλέτο η «Λίμνη των Κύκνων» του Τσαϊκόφσκι έρχεται στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης (Μαρία Κάλλας 1) το Σάββατο 13 Φεβρουαρίου στις 5 μ.μ. και 9 μ.μ. από το Ρωσικό Μπαλέτο του Θεάτρου της Μόσχας.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή