Κάρτερ: Ανοιχτή η συμμετοχή του ΝΑΤΟ στον συνασπισμό κατά του ΙΚ

Κάρτερ: Ανοιχτή η συμμετοχή του ΝΑΤΟ στον συνασπισμό κατά του ΙΚ

56" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το ΝΑΤΟ που μέχρι σήμερα αρνείτο να συμμετάσχει ευθέως στις επιχειρήσεις του διεθνούς συνασπισμού εναντίον της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος, «εξετάζει το ενδεχόμενο» να ενταχθεί στις τάξεις του, τόνισε την Πέμπτη ο Αμερικανός υπουργός Αμυνας, Αστον Κάρτερ.

«Ως νέο μέλος το ΝΑΤΟ θα προσφέρει μοναδικές δυνατότητες» στον συνασπισμό, όπως επίσης «την εμπειρία του στην ενίσχυση των δυνατοτήτων των εταίρων (αποστολές εκπαίδευσης και καθοδήγησης), στην εκπαίδευση των χερσαίων δυνάμεων και την σταθεροποίηση» μετά τον πόλεμο, υπογράμμισε ο επικεφαλής του Πενταγώνου, διευκρινίζοντας παράλληλα ότι  οι Σύμμαχοι θα συζητήσουν «τις επόμενες ημέρες και εβδομάδες» για τον «κατάλληλο ρόλο» που το ΝΑΤΟ θα μπορούσε να αναλάβει.

Υπενθυμίζεται ότι τα 28 κράτη μέλη του ΝΑΤΟ συμμετέχουν ως σήμερα το καθένα χωριστά στον συνασπισμό εναντίον της τζιχαντιστικής οργάνωσης υπό την ηγεσία των ΗΠΑ.

Οι ΗΠΑ ζητούν από τους εταίρους τους να συνεισφέρουν περαιτέρω σε όπλα, εξοπλισμούς, στρατεύματα και σε οικονομικό επίπεδο προκειμένου να επιτευχθεί το «σχέδιο της στρατιωτικής εκστρατείας» του συνασπισμού, που στοχεύει σε πρώτη φάση στην «ανακατάληψη» της Μοσούλης, της δεύτερης μεγαλύτερης πόλης του Ιράκ και της Ράκας, του προπυργίου του Ισλαμικού Κράτους στη Συρία, εξήγησε ο υπουργός Άμυνας των ΗΠΑ στην έναρξη των συνομιλιών.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή