«Ερυθρόλευκη» αποστολή και «πράσινη» υποχρέωση

«Ερυθρόλευκη» αποστολή και «πράσινη» υποχρέωση

1' 32" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στη Μόσχα ο Ολυμπιακός απέναντι στην ΤΣΣΚΑ (19.45) και στο ΟΑΚΑ ο Παναθηναϊκός υποδεχόμενος την Εφές Αναντόλου (21.45) για την 7η αγωνιστική των «16» στην Ευρωλίγκα έχουν τον ίδιο στόχο της νίκης, αλλά για τους «πράσινους» υπάρχει επιτακτική ανάγκη για δύο λόγους. Πρώτον, γιατί δεν πρέπει να γνωρίσουν άλλη ήττα στην έδρα τους, όπως συνέβη με τον Ερυθρό Αστέρα, και δεύτερον, γιατί η δυναμικότητα της Εφές είναι ισοβαρής μ’ αυτήν του Παναθηναϊκού και, παράλληλα, η τουρκική ομάδα συνδιεκδικεί την πρόκριση στα πλέι οφ, μέσω της τέταρτης ή και της τρίτης θέσης του ομίλου.

Στον Παναθηναϊκό, η απόφαση του Σάσα Τζόρτζεβιτς να θέσει εκτός ομάδας τον Νίκο Παππά, με επίσημη δικαιολογία την άσχημη σωματική κατάστασή του (λόγω περιττών κιλών), δεν διατάραξε την προσήλωση της ομάδας στο σημερινό παιχνίδι, αλλά έδωσε «τροφή» συζήτησης για τις σχέσεις προπονητή και παίκτη. Η προσθήκη των Χέινζ και Ουίλιαμς ενισχύει την περιφέρεια του ΠΑΟ, ενώ ο Παππάς θα ακολουθήσει ατομικό πρόγραμμα και χάνει τη θέση του μέχρι νεωτέρας.

«Ο Παππάς δεν είναι σε θέση να βοηθήσει αυτή τη στιγμή την ομάδα. Ελπίζω να επιστρέψει καλύτερος. Η Εφές είναι σκληρή ομάδα, και θα πρέπει να ανταποκριθούμε σωματικά στο παιχνίδι και να σταματήσουμε τους παίκτες που κάνουν φάσεις ένας εναντίον ενός», δήλωσε ο Σέρβος τεχνικός.

Για τον Ολυμπιακό (χωρίς Αθηναίου, Αγραβάνη), νίκη στη ρωσική πρωτεύουσα θα μεταφραστεί σε… διαγραφή της ήττας από την Μπάμπεργκ και μπορεί να ισοδυναμεί με άλμα πρόκρισης. Πιθανή ήττα των «ερυθρολεύκων» δεν πρόκειται να «χαλάσει» τον προγραμματισμό των Πειραιωτών.

«Πρέπει να προσέξουμε την άμυνά μας, εξουδετερώνοντας και το σκοράρισμα και τη δημιουργία τους. Θα παίξει ρόλο ο ρυθμός του παιχνιδιού. Πρέπει να βρούμε τα αδύνατα σημεία τους και να τα χτυπήσουμε», υποστήριξε ο Γιάννης Σφαιρόπουλος, ενώ ο Ελληνας προπονητής της ΤΣΣΚΑ, Δημήτρης Ιτούδης, επεσήμανε ότι οι παίκτες του έχουν την ποιότητα και την εμπειρία για να διατηρήσουν αήττητη την έδρα τους.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή