Παραγραφή αδικημάτων για την υπόθεση του 2008-11

Παραγραφή αδικημάτων για την υπόθεση του 2008-11

1' 1" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στο αρχείο βάζουν, όπως έγραψε στις 11/2 η «Κ», οι υπεύθυνοι άσκησης πειθαρχικών διώξεων της ΕΠΟ, που είναι ταυτόχρονα και εισαγγελείς Πρωτοδικών, την επονομαζόμενη υπόθεση «koriopolis», που αφορά τους «στημένους» αγώνες της περιόδου 2008-11, αφού δεν θα ασκήσουν πειθαρχικές διώξεις κατά προσώπων που κατέχουν σήμερα θεσμικές θέσεις στο ποδόσφαιρο, όπως είναι ο πρόεδρος της Σούπερ Λιγκ κ.ά. Τα πρόσωπα αυτά, που κατηγορούνται βάσει του βουλεύματος του Συμβουλίου Εφετών, θα δικαστούν τον προσεχή Απρίλιο στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων.

Οι υπεύθυνοι άσκησης πειθαρχικών διώξεων της ΕΠΟ, που μελέτησαν τη δικογραφία, διαπίστωσαν ότι με βάση τον πειθαρχικό κώδικα της ΕΠΟ τα αδικήματα έχουν παραγραφεί. Σύμφωνα με τους κανονισμούς που ίσχυαν έως το 2011, τα αδικήματα της δωροδοκίας – δωροληψίας και του στοιχήματος παραγράφονται σε τρία έτη από την τέλεσή τους, ενώ το αδίκημα της διαστρέβλωσης αγώνα σε ένα μήνα από την τέλεσή του. Συνεπώς, η περίπτωση άσκησης πειθαρχικών διώξεων δεν συντρέχει.

Υπενθυμίζεται πως με έγγραφο προς την ΕΠΟ ο υφυπουργός Αθλητισμού είχε ζητήσει να διαπιστωθεί αν συντρέχουν κωλύματα στο πρόσωπο των κατηγορουμένων της συγκεκριμένης υπόθεσης. Ομως η ΕΠΟ υποστηρίζει ότι οι κατηγορίες είναι σε βαθμό πλημμελήματος και, σύμφωνα με το καταστατικό, για να υπάρξει έκπτωση, χρειάζεται να έχουν παραπεμφθεί με αμετάκλητο βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών σε βαθμό κακουργήματος.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή