Στο δίκτυο των ελληνικών ιστορικών ξενοδοχείων το Allegory Hotel

Στο δίκτυο των ελληνικών ιστορικών ξενοδοχείων το Allegory Hotel

1' 29" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ενα ακόμη ξενοδοχείο εντάχθηκε στο δίκτυο των ελληνικών ιστορικών ξενοδοχείων Yades Greek Historic Hotels. Πρόκειται για το ξενοδοχείο Allegory Boutique Hotel στη Ρόδο, το οποίο αποτελεί το 17ο μέλος του δικτύου. Η πρόεδρος των Yades Greek Historic Hotels Βαρβάρα Αυδή αναφέρει ότι το αμέσως επόμενο διάστημα θα εξετασθεί η ένταξη άλλων δύο ξενοδοχείων-μελών στο ελληνικό δίκτυο. Αξίζει να σημειωθεί ότι η κ. Αυδή έχει εκλεγεί και πρόεδρος του ευρωπαϊκού φορέα των ιστορικών ξενοδοχείων (Historic Hotels of Europe), με θητεία έως τον Ιούνιο του 2017, ο οποίος διαθέτει 550 μέλη.

Το δίκτυο των Historic Hotels of Europe περιλαμβάνεται μεταξύ των 20 μεγαλύτερων ξενοδοχειακών αλυσίδων στον κόσμο. Για την ένταξη στο δίκτυο των ιστορικών ξενοδοχείων απαιτείται η λειτουργία του ξενοδοχείου σε ένα κτίριο ιστορικής σημασίας με ιδιαίτερα αρχιτεκτονικά χαρακτηριστικά και με φιλοσοφία λειτουργίας την ανάδειξη της πολιτιστικής κληρονομιάς του τόπου. Στόχος της θητείας της ως προέδρου του ευρωπαϊκού φορέα είναι η ισχυροποίηση της ξενοδοχειακής του ταυτότητας σε διεθνές επίπεδο και η ενίσχυση των κρατήσεων μέσω της νέας ιστοσελίδας του. Στο πλαίσιο αυτό προγραμματίζεται σειρά δράσεων προώθησης του φορέα.

Η κ. Αυδή επισημαίνει ότι έχει προγραμματισθεί για τον Οκτώβριο να πραγματοποιηθεί στη Σαντορίνη η Γενική Συνέλευση των Historic Hotels of Europe, παράλληλα με την ετήσια εκδήλωση βράβευσης των μελών του δικτύου. Αλλωστε έχουν περάσει δέκα χρόνια από την τελευταία φορά που είχε πραγματοποιηθεί ξανά στη χώρα μας η Γενική Συνέλευση του ευρωπαϊκού φορέα. Σε ό,τι αφορά τη φετινή σεζόν, για την Ελλάδα επισημαίνει ότι μέχρι στιγμής καταγράφεται αύξηση στις κρατήσεις. Δυναμικά κινούνται οι κρατήσεις στα ξενοδοχεία του δικτύου από τη βρετανική και την αμερικανική αγορά. Επίσης, αυξητικά κινούνται οι κρατήσεις από ασιατικές αγορές, όπως η Κίνα και η Νότια Κορέα, με τη ζήτηση να εντοπίζεται, κυρίως, για τη Σαντορίνη. Επιπλέον, ανοδική είναι η τάση για την Πελοπόννησο και την Κρήτη.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή