Προτάσεις

51" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΜΟΥΣΕΙΟ ΜΠΕΝΑΚΗ

Πώς η εργασία γίνεται τέχνη

Στην «Εκθεση σε 7΄΄» βλέπει κανείς πώς μια στιγμή έμπνευσης μετατρέπει την επαγγελματική εργασία σε ένα εν δυνάμει καλλιτεχνικό έργο. Στην εν λόγω εργασία, ο Λεωνίδας Κουργιαντάκης έχει προσθέσει στις φωτογραφικές λήψεις των προς απόσυρση εκθέσεων και μερικές ακόμα, με τον εαυτό του στον εκάστοτε εκθεσιακό χώρο. Το αποτέλεσμα είναι ένα ενδιαφέρον σχόλιο για τον ρόλο του μουσείου και την έννοια του εκθέτειν. Επιμέλεια: Σπύρος Γιανναράς. Γ.Ε.

​​Διάρκεια έως τις 3 Απριλίου. Στο κεντρικό κτίριο της οδού Κουμπάρη

ΕΘΝΙΚΗ ΛΥΡΙΚΗ ΣΚΗΝΗ

Ανατρεπτικός «Κουρέας»

Εναν σύγχρονο και ανατρεπτικό «Κουρέα της Σεβίλλης» μάς υπόσχεται η Εθνική Λυρική Σκηνή για να γιορτάσει τα 200 χρόνια από την πρώτη παρουσίαση του αριστουργήματος του Ροσίνι, υπό τη μουσική διεύθυνση των Μ. Λογιάδη και Κων. Δημηνάκη και σε σκηνοθεσία του καλλιτεχνικού διευθυντή του ιταλικού Φεστιβάλ Οπερας της Ματσεράτα, Φρ. Μιρέλι. Το διάσημο έργο, που ξεκινά παραστάσεις αύριο, γράφτηκε σε μόλις 24 ημέρες, για να προλάβει ο Ροσίνι τις ασφυκτικές προθεσμίες των θεάτρων της εποχής. Σ. Ιωαν.

​​Θέατρο Ολύμπια, Ακαδημίας 5

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή