Εντοπίστηκε και η σορός του κυβερνήτη Αναστάσιου Τουλίτση

Εντοπίστηκε και η σορός του κυβερνήτη Αναστάσιου Τουλίτση

1' 17" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το τέλος της τραγωδίας γράφτηκε χθες με την ανεύρεση της σορού του μοναδικού αγνοουμένου εκ των τριών επιβαινόντων του μοιραίου ελικοπτέρου του Πολεμικού Ναυτικού, που κατέπεσε τα ξημερώματα της Πέμπτης στη νησίδα Κίναρο. Το πρωί της Παρασκευής εντοπίστηκε η σορός του κυβερνήτη του Agusta Bell (ΑΒ-212),υποπλοίαρχου Αναστάσιου Τουλίτση, στη στεριά, κοντά στο σημείο που βρέθηκαν οι σοροί του συγκυβερνήτη του ελικοπτέρου, υποπλοιάρχου Κωνσταντίνου Πανανά και του ναυτίλου-χειριστή ραντάρ, ανθυπασπιστή Ελευθερίου Ευαγγέλου, μία ημέρα νωρίτερα.

Οι έρευνες, στις οποίες συμμετείχαν βατραχάνθρωποι του Πολεμικού Ναυτικού, η 31η ΜΕΕΔ της Πολεμικής Αεροπορίας και άνδρες της ΕΜΑΚ, ξεκίνησαν χθες με το πρώτο φως της ημέρας, καθώς ο 37χρονος από τη Νέα Φιλαδέλφεια δεν είχε βρεθεί έως το βράδυ της Πέμπτης.

Οι σοροί του Κωνσταντίνου Πανανά και του Ελευθερίου Ευαγγέλου είχαν εντοπιστεί στην πλαγιά της απόκρημνης περιοχής της Κινάρου, όπου σημειώθηκε το δυστύχημα, σε απόσταση περίπου 50 μέτρων από τα συντρίμμια, λίγες ώρες μετά την «εξαφάνιση» του στίγματος του ΑΒ-212 από τα ραντάρ.

Η διαδικασία περισυλλογής της σορού ξεκίνησε και με την ολοκλήρωσή της θα μεταφερθούν στην Αθήνα οι σοροί και των τριών μελών του πληρώματος που έχασαν τη ζωή τους ενώ μετείχαν στην άσκηση «Αστραπή 2/16».

Την επομένη της τραγωδίας, που συγκλόνισε το πανελλήνιο, δόθηκαν στη δημοσιότητα από το υπουργείο Εθνικής Αμυνας οι φωτογραφίες των τριών αξιωματικών. Αρμόδια επιτροπή έχει ήδη αναλάβει το έργο της διερεύνησης των αιτίων του δυστυχήματος, ενώ την πλήρη διερεύνηση του τι προκάλεσε το τραγικό δυστύχημα ζήτησε και ο πρωθυπουργός. Στις Ενοπλες Δυνάμεις έχει κηρυχθεί τριήμερο πένθος. Οι χθεσινές ορκωμοσίες των νεοσύλλεκτων πραγματοποιήθηκαν με τα όπλα υπό μάλης.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή