Ενα εικοσιτετράωρο με τον ηθοποιό Χριστόφορο Ζαραλίκο

Ενα εικοσιτετράωρο με τον ηθοποιό Χριστόφορο Ζαραλίκο

3' 37" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

11.00 – 12.00

Ξυπνάω μετά τις 11. Πιάνω το κινητό για να δω την ώρα. Είναι σε «πτήση». Κοιμάμαι με κλειστό το κινητό και σταθερό τηλέφωνο. Το πρώτο πράγμα που κάνω είναι να πιω νερό και συνήθως χλιαρό. Το σώμα έχει ησυχάσει όλη νύκτα και, αν του ρίξεις κάτι κρύο ή δυνατό, όπως καφέ, είναι σαν να του κάνεις λίγο πλάκα. Ανοίγω το ραδιόφωνο και ακούω είτε αθλητικά ή πολιτικά, ανάλογα με την ώρα. Για πρωινό τρώω φρούτα, μέλι, ταχίνι και βρώμη. Είναι κάτι που κάνω τα τελευταία πέντε χρόνια.

12.00 – 14.00

Μετά θα ανοίξω το τάμπλετ για μια επισκόπηση της επικαιρότητας. Θα δω τι γράφουν οι εφημερίδες, τα σάιτ, το Twitter για ό,τι αφορά τον κόσμο, τη χώρα και εμένα. Και παρόλο που το ποδόσφαιρο έχει ξεφτιλιστεί τελείως, δεν μπορώ να το χάσω το συνήθειο των αθλητικών. Θα αφιερώσω 5-10 λεπτά και θα δω όλα τα πρωτοσέλιδα των αθλητικών εφημερίδων. Είναι μια συνήθεια που έχω από παιδί.

14.00 – 16.00

Αν δεν έχω δουλειές, όπως να πάω σε τράπεζες, συνήθως περπατάω για περίπου δύο ώρες. Κάποτε η συνηθισμένη μου διαδρομή ήταν στο κέντρο. Τώρα έχω μια άρνηση να πάω στο κέντρο, παρόλο που το λατρεύω. Οπότε ανεβαίνω από την Καισαριανή ή τον Βύρωνα και καταλήγω στον Υμηττό. Στον δρόμο σκέφτομαι από τα πολύ απλά μέχρι τα πολύ σύνθετα πράγματα, όπως τι θα μαγειρέψω ή τον άρρωστο πατέρα μου και πώς είναι να χάνεις έναν άνθρωπο. Σκέφτομαι, επίσης, για την παράσταση, τι κείμενα θέλω να αλλάξω, τι δεν έχω πιάσει. Απ’ όλα. Δεν θα είχα πρόβλημα να περπατήσω με παρέα, αλλά γίνεται το εξής: οι άνθρωποι ή δουλεύουν και δεν έχουν χρόνο ή, όπως πολλοί φίλοι μου, είναι άνεργοι και προτιμούν να κάθονται και να κλαίνε τη μοίρα τους. Θα μου πεις, δεν θα είσαι άνεργος στον Υμηττό; Θα είσαι. Αλλά είναι πιο ωραία να κλαις τη μοίρα σου στον Υμηττό από ό,τι στο σαλόνι σου. Σ’ το υπογράφω. Είναι πιο ευχάριστο το περιβάλλον.

16.00 – 18.00

Είναι η ώρα που μαγειρεύω το μεσημεριανό απογευματινό μου. Ρωτώντας τη μάνα μαθαίνεις να μαγειρεύεις. Ολοι στην οικογένειά μου μαγειρεύουν. Τα πρώτα χρόνια που έμενα μόνος μου και έτρωγα φαγητό απ’ έξω χάλασε το στομάχι μου. Ελικοβακτηρίδιο του πυλωρού, έλκος, χάπια, όλα τα έπαθα και, αφού τελείωσα με τη φαρμακευτική αγωγή, το επανέφερα μόνος μου. Με το φαγητό τρώω οπωσδήποτε και σαλάτα. Δεν ακολουθώ τη μόδα της υγιεινής διατροφής. Απλώς μου αρέσουν τα μπρόκολα, βρίσκω γεύση στο μαρούλι.

18.00 – 19.00

Μετά το μεσημεριανό καπνίζω το πρώτο μου τσιγάρο και πίνω έναν εσπρέσο. Εκεί είναι η ώρα του Βούδα και συνήθως θα χαζέψω στο Twitter. Κλείνω τα τηλέφωνα και λέω στους φίλους μου να κάνουν το ίδιο. Θεωρώ ότι πρέπει να έχουμε κάποιες ώρες της ημέρας μόνοι μας.

19.00 – 21.00

Τις ημέρες που δεν έχω παράσταση, αυτές είναι οι κοινωνικές μου ώρες. Θα μιλήσω με τους αγαπημένους μου ανθρώπους στο τηλέφωνο ή διά ζώσης. Δύο φορές την εβδομάδα πηγαίνω για προπόνηση κουνγκ φου. Πιο παλιά έκανα μουάι τάι. Είναι ωραία γυμναστική και βελτίωσε την αντοχή μου και από τότε μπορώ να βγάζω μια παράσταση μόνος μου.

21.00 – 02.00

Το βράδυ οι επιλογές είναι τρεις: σινεμά, θέατρο ή μπαρ. Δεν τρελαίνομαι για ταινίες, όπως το Star Wars. Θα πάω όμως. Εχω έναν φίλο, τον Νέστορα, για αυτά. Ολα χρειάζονται. Οταν έχω παράσταση, το πρόγραμμα της ημέρας είναι πολύ αυστηρό. Δεν έχω πολλά πολλά με τον κόσμο. Θα περιοριστώ στο περπάτημα και θα προσέξω τι θα φάω. Το αργότερο μέχρι τις 6 θα έχω τελειώσει με το φαγητό. Πριν από την παράσταση θα κάνω ζέσταμα: αναπνοές, φωνητική και συγκέντρωση και διατάσεις λίγο πριν βγω στη σκηνή. Με κοροϊδεύουν οι συνάδελφοι που τα κάνω ακόμα αυτά, αλλά δεν μπορώ διαφορετικά. Πριν από την παράσταση πίνω μόνο νερό και τίποτε άλλο. Μετά θα πάω στο MG, στην πλατεία Μαβίλη, για ένα ποτό. Αυτό είναι το στέκι μου εδώ και χρόνια. Δεν είναι να πηγαίνεις σπίτι με το χειροκρότημα στα αυτιά, καλύτερα να επιστρέφεις σαν κανονικός άνθρωπος. Αν δεν πηγαίνεις σε μπαρ, θέατρα, συναυλίες, στο γήπεδο δεν μπορεί να ξέρεις τα προβλήματα του κόσμου μόνο από τις ειδήσεις. Κοιμάμαι χωρίς βιβλίο, αλλά διαβάζω. Αυτή την περίοδο διαβάζω παράλληλα τη «Νεότερη Ελληνική Ιστορία» του Βασίλη Ραφαηλίδη και τον «Επίκουρο» του Χάρη Θεοδωρίδη. Νομίζω ταιριάζουν.

Ο Χριστόφορος Ζαραλίκος είναι ηθοποιός και παρουσιάζει τη Stand Up Comedy κάθε Σάββατο στο Γυάλινο Μουσικό Θέατρο.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή