Οριακή άνοδος στις συναλλαγές του Χ.Α.

Οριακή άνοδος στις συναλλαγές του Χ.Α.

54" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

H χρηματιστηριακή καταιγίδα που έπληξε  την ελληνική αγορά μετοχών αυτή την εβδομάδα , ήταν συνδυασμός της  πτωτικής πορείας των ευρωπαϊκών χρηματιστηρίων και της καθυστέρησης που παρατηρείται στην αξιολόγηση της Ελληνικής οικονομίας μαζί με τις αντιδράσεις επαγγελματικών ομάδων απέναντι στο ασφαλιστικό νομοσχέδιο που προωθεί η κυβέρνηση.

Στη σημερινή τελευταία συνεδρίαση της 2ης εβδομάδας του Φεβρουαρίου επικράτησαν ανοδικές τάσεις αφού ήταν αναμενόμενο να υπάρξει μία τεχνική αντίδραση μετά την συντριβή που υπέστησαν μετοχές και δείκτες. Ο γενικός δείκτης ενισχύθηκε +3,04% και διαμορφώθηκε στις 454,29 μονάδες. Η αξια των συναλλαγών παρέμεινε σε υποτονικά επίπεδα και δεν ξεπέρασε τα 52 εκατ. ευρώ.

Ο αδύναμος κρίκος της Ευρώπης όπως απεδείχθη για άλλη μία φορά ήταν η εγχώρια αγορά μετοχών που υπέστη μαζικό κύμα πωλήσεων μετοχών με συνέπεια μέσα σε 8 συνεδριάσεις να χάσει 8,5 δις. ευρώ από την κεφαλαιοποίησή της.  Ελάχιστη σημασία είχε πάντως η σημερινή προσωρινή αντίδραση της αγοράς. Το ζήτημα είναι ότι βρισκόμαστε στην αρχή της χρονιάς και έχει υπονομευθεί κάθε προσδοκία για πιθανή αντιστροφή του κλίματος όσο καθυστερεί η αξιολόγηση της ελληνικής οικονομίας και παρουσιάζονται προσκόμματα στις ιδιωτκοποιήσεις από τα ίδια τα κυβερνητικά στελέχη.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή