Ο Σωκράτης Μάλαμας στο Σταυρό του Νότου

Ο Σωκράτης Μάλαμας στο Σταυρό του Νότου

1' 22" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η ελληνική μπαλάντα εμπλουτισμένη από ένα εύρος ηχοχρωμάτων τα οποία βγαίνουν από την βαθιά μουσική διαδρομή του Μάλαμα αποτυπώνονται σε μία  μεστή παράσταση στον Σταυρό του Νότου.Τα ανεκπλήρωτα συναισθήματα των καθημερινών ανθρώπων  είναι αυτά που ακουμπούνστους ζωντανούς συμβολισμούς των στίχων και της μουσικής σύνθεσης του Μάλαμα στο πρόσωπο του οποίου οι fansτου βλέπουν την μετουσίωση του έρωτα της αγάπης και της αδερφοσύνης.

Ο θυμόσοφος και μελωδός Μάλαμας  τα αποτυπώνει έγκαιρα στις οκτάβες  του και παρά τον σχετικά βαρύ και μελαγχολικό ρυθμό των τραγουδιών του αυτά συμβολίζουν τις ανεκπλήρωτες επιθυμίες μας ιδιαίτερα δε  του ανδρικού φύλλου.Στα 25  περίπου χρόνια της μουσικής του πορείας παραμένει διαχρονικά αναλλοίωτος με τους στίχους και την μουσική του να ανάγονται σε κοινό παρανομαστή. Για αυτό σε αυτή την σειρά των εμφανίσεων του,στον Σταυρό του Νότου,τον υποδέχονται με την ίδια θέρμη και η γενιά των 30ρηδων μέχρι και ηεπονομαζόμενη «γενειά του Πολυτεχνείου» οι σημερινοί δηλαδή 60ρηδες.

Η χαρακτηριστική μπάσα φωνή του τραγουδοποιού, ακόμη και όταν συνοδεύει σχετικά μονότονες,μουσικές συνθέσεις του δεν σκιάζει τους fansόλων των ηλικιών που κατακλύζουν κάθε Παρασκευή και Σάββατο την κεντρική σκηνή του Σταυρού του Νότου.Ετσι οι μπαλάντες του Ελληνα «ΜπόμπΝτύλαν»,όπως τον αποκαλούν μερικοί,έχουν πάρει μια ξεχωριστή θέση στην νεοελληνική μουσική.

Ιδιαίτερα θετική η φωνητική παρουσία της νεαρής Λαμπρινής Καρακώστα μιάς πραγματικά υποσχόμενης τραγουδίστριας με ξεχωριστό μέταλλο στην φωνή της.Με μεγάλη βαρύτητα η παρουσία του Φώτη Σιώτα στο βιολί το οποίο και με ηλεκτρονικό backgroundμας χαρίζει  ξεχωριστά ηχοχρώματα αντλώντας χαρακτήρες από την κυκλαδίτικη και την κρητική παραδοσιακή μουσική.Σε αυτό το πλαίσιο δεσπόζουσα εκτελεστική θέση κατέχει και η Κύπριος Κυριάκος Τοπάκης κυρίως με το λαούτο και κατά δεύτερο λόγο με το μπουζούκι του.

(Κάθε Παρασκευή και Σάββατο στις 11.00 μ.μ,τηλ 2109226975)

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή