Ενημέρωση Κυρ. Μητσοτάκη από Καμμένο

Ενημέρωση Κυρ. Μητσοτάκη από Καμμένο

1' 39" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η δήλωση κορυφαίου στελέχους της Νέας Δημοκρατίας ότι «τουλάχιστον δεν βγήκαμε πιο ανήσυχοι» αποτυπώνει και το κλίμα της συνάντησης που είχε ο πρόεδρος της Ν.Δ. Κυριάκος Μητσοτάκης με τον υπουργό Αμυνας Πάνο Καμμένο σχετικά με την ενεργή, πλέον, εμπλοκή της Βορειοατλαντικής Συμμαχίας στην επιτήρηση των μεταναστευτικών ροών στο Αιγαίο.

Προφανώς, πάντως, οι προβληματισμοί της αξιωματικής αντιπολίτευσης δεν έχουν εκλείψει, ενώ είναι σαφές ότι πολλά θα κριθούν από την ίδια την επιχειρησιακή πρακτική της δύναμης του ΝΑΤΟ στο πεδίο. Ωστόσο, η Ν.Δ. διαμηνύει πως, δεδομένης της κατάστασης, «η εμπλοκή του ΝΑΤΟ με τον σκοπό να συμβάλει ουσιαστικά στον περιορισμό των συνεχώς αυξανόμενων μεταναστευτικών ροών προς την πατρίδα μας, κινείται στη σωστή κατεύθυνση», υπό την προϋπόθεση, βέβαια, ότι δεν παραβιάζονται τρεις βασικές αρχές, ότι δηλαδή η παρουσία των νατοϊκών δυνάμεων δεν μπορεί να αποτελέσει αφορμή για την αμφισβήτηση των κυριαρχικών δικαιωμάτων της Ελλάδας, για την εκ μέρους της Τουρκίας προβολή διεκδικήσεων εις βάρος της Αθήνας και, τελικά, για την υποκατάσταση της θεμελιακής υποχρέωσης της Ε.Ε. να διαφυλάσσει τα ελληνικά ως ευρωπαϊκά σύνορα. Ενδεικτικό του κλίματος της χθεσινής συνάντησης ήταν και το γεγονός ότι ακόμη και ο ευρισκόμενος σε μόνιμη αντιπαράθεση με τον κ. Καμμένο, Αδωνις Γεωργιάδης μιλούσε με θετικά λόγια για τους χειρισμούς.

Από πλευράς Ν.Δ., τον κ. Μητσοτάκη συνόδευαν οι Κ. Χατζηδάκης, Αδ. Γεωργιάδης, Θαν. Δαβάκης και Γ. Κουμουτσάκος, ενώ στο επιτελείο του κ. Καμμένου συμμετείχαν ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ Ευ. Αποστολάκης, οι πρέσβεις Ελ. Καραγιάννης και Τρ. Παρασκευόπουλος και ο αντιπτέραρχος Θ. Συμεωνίδης.

Αργά το βράδυ της Πέμπτης, ο κ. Καμμένος κάλεσε και ενημέρωσε την ευρισκόμενη στο Βερολίνο συντονίστρια Εξωτερικών και Αμυνας της Ν.Δ. Ντόρα Μπακογιάννη, η οποία συμμετέχει στη διάσκεψη ασφαλείας του Μονάχου. Η κ. Μπακογιάννη ζήτησε επιπλέον στοιχεία και συμφωνήθηκε να υπάρξει συνάντησή τους την προσεχή εβδομάδα. Μιλώντας στη διάσκεψη, η κ. Μπακογιάννη ανέδειξε την αναγκαιότητα της κοινής δράσης και αλληλεγγύης της Ε.Ε. για το προσφυγικό, υποστηρίζοντας ότι συνιστά «ευκαιρία για τη γενιά μας να κερδίσουμε και πάλι την εμπιστοσύνη μεταξύ μας και την εμπιστοσύνη που έχουμε στην Ε.Ε.».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή