Αυξάνονται οι χρεοκοπίες ναυτιλιακών στη Γερμανία

Αυξάνονται οι χρεοκοπίες ναυτιλιακών στη Γερμανία

54" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Αυξάνεται σταθερά ο αριθμός των γερμανικών ναυτιλιακών επιχειρήσεων που προσφεύγουν στο καθεστώς προστασίας του γερμανικού πτωχευτικού δικαίου, καθώς βαθαίνει η κρίση στις ναυλαγορές ξηρού φορτίου. Τελευταίο κρούσμα η ναυτιλιακή Vogemann, η οποία λίγες μόνον μέρες μετά την ομοεθνή της Oskar Wehr υπέβαλε αίτηση προστασίας στα δικαστήρια. Η μεν Vogemann επιχειρεί να διασώσει, κατά το δυνατόν, δύο μεγάλα ποντοπόρα φορτηγά, τα δάνεια των οποίων δεν μπορεί να εξυπηρετήσει, η δε Oskar Wehr προσέφυγε για ολόκληρο στόλο (12 φορτηγά πλοία).

Η κατάσταση αυτή έρχεται μετά από μπαράζ χρεοκοπιών ναυτιλιακών μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων τα προηγούμενα έτη, στις οποίες χάθηκαν πολλά λεφτά Γερμανών μικροεπενδυτών που προσελκύστηκαν από τα φορολογικά κίνητρα που παρείχε το Βερολίνο. Πάρα πολλά από αυτά τα καράβια πουλήθηκαν. Αρκετά μάλιστα σε Ελληνες. Είναι η κατάσταση αυτή που τροφοδότησε το ανθελληνικό μένος για την ελληνόκτητη ναυτιλία και τις πιέσεις για αύξηση της φορολογίας της (παρά το γεγονός πως είναι κατά πολύ υψηλότερη της γερμανικής), την οποία εκμεταλλεύτηκαν ανταγωνιστικά γερμανικά συμφέροντα που, μεταξύ άλλων, έπρεπε να εξηγήσουν σε επενδυτές και τραπεζίτες γιατί αυτοί απέτυχαν εκεί όπου οι Ελληνες διαπρέπουν, εξηγούν οι επαΐοντες της ελληνικής ναυτιλίας.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή