«Απογειώθηκε» η επιβατική κίνηση της Aegean το 2015

«Απογειώθηκε» η επιβατική κίνηση της Aegean το 2015

1' 31" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η σταθερότητα στη χώρα και η βελτίωση στις υποδομές και στις ρυθμιστικές αρχές που διέπουν τον αεροπορικό κλάδο, αποτελούν προϋποθέσεις για τη συνέχιση της αναπτυξιακής πορείας της Aegean, όπως επισημάνθηκε κατά την ανακοίνωση των στοιχείων επιβατικής κίνησης του 2015. Η εταιρεία μετέφερε συνολικά 1,5 εκατομμύριο περισσότερους επιβάτες σε σχέση με το 2014, ενισχύοντας τον ελληνικό τουρισμό και κατ’ επέκταση την οικονομία. Συνολικά την εταιρεία επέλεξαν για τις μετακινήσεις τους 11.650.374 επιβάτες, σημειώνοντας αύξηση 15%. Η μεγαλύτερη παρατηρήθηκε στο δίκτυο εξωτερικού, όπου διακινήθηκαν 24% περισσότεροι επιβάτες από ό,τι την προηγούμενη χρονιά, έναντι ανόδου 6% που σημείωσαν οι διεθνείς αεροπορικές αφίξεις. Η Aegean παρουσίασε για άλλη μία χρονιά θετικό πρόσημο 7% στην κίνηση εσωτερικού, προσφέροντας ακόμη χαμηλότερους ναύλους. Στο δίκτυο εξωτερικού η Αθήνα ενισχύθηκε κατά 28%, καθώς στηρίχτηκε από παραδοσιακές αγορές όπως η Γαλλία, η Κύπρος, η Ιταλία και η Ελβετία, τις οποίες όμως η εταιρεία καλύπτει πλέον με άμεση σύνδεση σε πολύ περισσότερες πόλεις, αλλά και νέες αγορές, όπως η Σαουδική Αραβία, η Νορβηγία και το Ιράν, που προστέθηκαν το 2015.

Επέκταση και νέα αεροσκάφη

Η εταιρεία, παράλληλα, κατάφερε με την επέκταση των άμεσων συνδέσεων και του αριθμού των αεροπλάνων που λειτουργούν από Ηράκλειο και Ρόδο να υπερκαλύψει τις εξαιρετικά σημαντικές απώλειες των προορισμών αυτών από τη ρωσική αγορά (45%) και να παρουσιάσει θετική ανάπτυξη κίνησης 19% και 17% και από τις δύο σημαντικές για τον τουρισμό βάσεις, που σε συνολικό επίπεδο αγοράς είχαν κάμψη. «Το 2015 επεκτείναμε σημαντικά το δίκτυο εξωτερικού και παραλάβαμε ολοκαίνουργια Airbus Α320ceo αεροσκάφη μέσα στα capital controls και με τράπεζες κλειστές. Στηρίξαμε την εσωτερική αερομεταφορά με ακόμη χαμηλότερους ναύλους, ακόμη και τον Ιούλιο, οπότε “πάγωσε” η αγορά. Επενδύουμε στην εκπαίδευση και την επιβράβευση των ανθρώπων μας, ενώ αυξήσαμε το δυναμικό μας κατά 700 άτομα από το 2013 που αγοράσαμε την Ο.Α.», δήλωσε ο κ. Δημήτρης Γερογιάννης, διευθύνων σύμβουλος της Aegean.

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή