Συνελήφθη οπαδός της Χ.Α. για την επίθεση σε περιπολικό στο Χαϊδάρι

Συνελήφθη οπαδός της Χ.Α. για την επίθεση σε περιπολικό στο Χαϊδάρι

1' 7" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Συνελήφθη στην Κάρινθο ένας από τους  άνδρες που την Παρασκευή έσπασαν περιπολικό της Αστυνομίας κατά τα επεισόδια στο Χαϊδάρι, στο περιθώριο της κινητοποίησης των αγροτών.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο συλληφθείς είναι στέλεχος της Χρυσής Αυγής και σύμφωνα με αστυνομικές πηγές είχε δώσει το παρόν στις εκδηλώσεις μνήμης για τα γεγονότα των Ιμίων έξω από τα γραφεία του κόμματος στη λεωφόρο Μεσογείων.

Σε βάρος του συλληφθέντα, ο οποίος ταυτοποιήθηκε άμεσα από τους αστυνομικούς, σχηματίζεται δικογραφία και θα οδηγηθεί ενώπιον του εισαγγελέα.

Η Αστυνομία αναζητά και έναν ακόμα άνδρα ο οποίος συμμετείχε στην καταστροφή του περιπολικού, ο οποίος φέρεται να κατάγεται από την περιοχή της Κορινθίας αλλά αναζητείται στην περιοχή της Αθήνας.Υπενθυμίζεται ότι σε τηλεφωνική παρέμβασή του το μεσημέρι της Παρασκευής στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ , ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη κ. Νίκος Τόσκας είχε επισημάνει ότι στα επεισόδια στο Χαϊδάρι πρωτοστατούσαν «χρυσαυγίτικα στοιχεία».

Συγκεκριμένα, ο κ. Τόσκας είχε πει: «Με αφορμή τα επεισόδια τα οποία γίνονται ειδικά στην περιοχή του Χαϊδαρίου, εγώ έχω να δηλώσω ότι είμαστε αποφασισμένοι το δημοκρατικό δικαίωμα της διαμαρτυρίας και της ειρηνικής συγκέντρωσης να το διαφυλάξουμε. Όμως δεν είναι ώρα να μασάμε τα λόγια μας. Τα ακροδεξιά στοιχεία, τα χρυσαυγίτικα στοιχεία, τα οποία έχουν συγκεντρωθεί σε αυτή την περιοχή προσπαθούν να προκαλέσουν σύγχυση, έκαναν καταστροφές, κατέστρεψαν περιπολικά, κυνήγησαν αστυνομικούς, τραυμάτισαν αστυνομικούς, προσπαθούν να αποπροσανατολίσουν από τις διεκδικήσεις του αγροτικού κινήματος».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή