Εκδόθηκε από τις ΗΠΑ πρώην διευθυντής ιατρείου στη Σκύρο

Εκδόθηκε από τις ΗΠΑ πρώην διευθυντής ιατρείου στη Σκύρο

1' 46" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Εκδόθηκε στην Ελλάδα από τις ΗΠΑ ο γιατρός και πρώην διευθυντής του Περιφερειακού Ιατρείου της Σκύρου, ο οποίος είχε διοριστεί το 2000 βάσει πλαστού πτυχίου. Ο 58χρονος, που κατεζητείτο από το 2014, συνελήφθη στις ΗΠΑ και εκδόθηκε το βράδυ της Κυριακής στην ΕΛ.ΑΣ., στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος». 

Εις βάρος του εκκρεμούσε ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης για ηθική αυτουργία σε ψευδή βεβαίωση, ψευδή αναφορά στην Αρχή και υφαρπαγή ψευδούς βεβαίωσης.

Επίσης, εκκρεμούσε απόφαση του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Χαλκίδας, με την οποία του είχε επιβληθεί ποινή φυλάκισης 21 μηνών για τα παραπάνω αδικήματα. Είχε καταχωρισθεί και Ερυθρά Αγγελία Διεθνών Αναζητήσεων στη βάση δεδομένων της Interpol. Ο 58χρονος συνελήφθη στις ΗΠΑ για παραβίαση των όρων διαμονής και μετά την ολοκλήρωση των σχετικών διαδικασιών εκδόθηκε στην Ελλάδα. 

Ο Ι.Κ. εργαζόταν ως διευθυντής Γενικής Ιατρικής στη Σκύρο από το 2000 (η απόφαση του διορισμού του είχε δημοσιευθεί στις 17 Ιανουαρίου 2000, ύστερα από έγκριση της τότε γενικής γραμματέας του υπουργείου Υγείας), ενώ αποπέμφθηκε οριστικά από τη θέση του το 2014, όταν αποκαλύφθηκε ότι οι τίτλοι σπουδών του από το Πανεπιστήμιο της Ρώμης «La Sapienza», τους οποίους είχε καταθέσει το 1999 στο υπουργείο Υγείας προκειμένου να διοριστεί, ήταν πλαστοί.

Η απάτη ξεκινάει ουσιαστικά από το 1993, όταν ο Ι.Κ. αποκτά από τη Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας του νομού Αργολίδας την άδεια άσκησης του επαγγέλματος. Πριν από τον διορισμό του στη Σκύρο, πάλι με τα ίδια πλαστά πιστοποιητικά, είχε κάνει την ειδίκευσή του στο νοσοκομείο Aγιος Ανδρέας της Πάτρας. Στα 13 χρόνια που διατέλεσε διευθυντής Γενικής Ιατρικής, η παρουσία του μόνο διακριτική δεν ήταν, αφού κυκλοφορούσε με πολυτελές αυτοκίνητο (Ferrari), ενώ φέρεται να είχε στην κατοχή του και ιδιωτικό αεροπλάνο.

Η παράξενη αυτή υπόθεση άρχισε να ερευνάται ύστερα από καταγγελία πολίτη στο υπουργείο Υγείας. Το πόρισμα του Σώματος Επιθεωρητών Υπηρεσιών Υγείας που ανέλαβε τον έλεγχο της υπόθεσης ήταν καταπέλτης, αφού διαπιστώθηκε ότι δεν υπήρχε γιατρός με πτυχίο σε αυτό το όνομα στο Πανεπιστήμιο της Ρώμης, όπως δεν υπήρχε και στον τίτλο ειδικότητας. Οι Επιθεωρητές Υγείας ανακάλυψαν ότι ο συγκεκριμένος γιατρός κυκλοφορούσε στη χώρα μας με τρεις διαφορετικές ταυτότητες και τρία διαφορετικά ΑΦΜ, γεγονός που ενέτεινε τις υποψίες ότι ενδέχεται να είναι άτομο με εγκληματική δράση σε πολλαπλά επίπεδα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή