Γεννηματά υπέρ συγκρότησης «Προοδευτικής Συμμαχίας»

Γεννηματά υπέρ συγκρότησης «Προοδευτικής Συμμαχίας»

1' 36" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Υπέρ της αναγκαιότητας συγκρότησης μιας «Προοδευτικής Συμμαχίας», που θα δημιουργηθεί από τη συνένωση των φορέων της Κεντροαριστεράς, επιχειρηματολόγησε χθες η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Φώφη Γεννηματά, κατά την ομιλία της στο πλαίσιο παρουσίασης βιβλίου για τη ζωή του Λεωνίδα Κύρκου. «Η Κεντροαριστερά δεν μπορεί άλλο να ομφαλοσκοπεί εγκλωβισμένη ανάμεσα σε στείρες αντιπαραθέσεις, εγωισμούς, ελιτίστικες αντιλήψεις, προσωπικές στρατηγικές και ενοχικά σύνδρομα. Η αποτυχία του ΣΥΡΙΖΑ δεν αποτελεί δικαιολογία για τη δεξιά παλινόρθωση», είπε, μεταξύ άλλων, και επισήμανε: «Δεν πρέπει να φοβηθούμε, είναι η ώρα να τολμήσουμε, να πάμε μαζί. Με όσες υπερβάσεις, σε συλλογικό αλλά και προσωπικό επίπεδο, είναι αναγκαίες για αυτό». Η κ. Γεννηματά επισήμανε χθες ότι ο «πολιτικός Λεωνίδας Κύρκος» δεν αποτελεί «αποκλειστική κληρονομιά της κομματικά οργανωμένης ανανεωτικής Αριστεράς», αλλά ανήκει στην πολιτική και πνευματική κληρονομιά «όλων των δημοκρατών, αριστερών, σοσιαλιστών, σοσιαλδημοκρατών, όλων των προοδευτικών πολιτών της χώρας». Η κ. Γεννηματά προσέθεσε, ακόμα, ότι ο Λ. Κύρκος είχε αγωνιστεί στη διάρκεια της ζωής του για τη «συνάντηση, κυρίως του ΠΑΣΟΚ και των ευρωπαϊκών, δημοκρατικών, σύγχρονων αριστερών δυνάμεων, πάνω στη βάση ενός προγράμματος επεξεργασμένου, σε ανοιχτή διαβούλευση με την κοινωνία, ανοιχτή σε όλους τους πολίτες που θα ήθελαν να μετάσχουν».

Παράλληλα, επιταχύνονται οι διεργασίες για τη διεύρυνση των επαφών ανάμεσα στους φορείς της Κεντροαριστεράς. Σε μια σειρά εκδηλώσεων για διαφορετικά θέματα, οι οποίες πραγματοποιούνται τις επόμενες ημέρες, παρατηρείται η κοινή παρουσία προσώπων από το ΠΑΣΟΚ, το Ποτάμι, τη ΔΗΜΑΡ και τον ευρύτερο χώρο. Σήμερα υπό την αιγίδα της ΔΗΜΑΡ πραγματοποιείται ημερίδα με τίτλο «Το 2016 έτος σύγκλισης ή απόκλισης από την Ευρώπη;», με τη συμμετοχή του κ. Ι. Κουτσούκου (ΠΑΣΟΚ), της κ. Αννυς Ποδηματά (πρώην ευρωβουλευτής που ήταν υποψήφια και με το Ποτάμι), του κ. Δ. Χατζησωκράτη (ΔΗΜΑΡ) και του κ. Ι. Καλογήρου (από τις Κινήσεις που συμμετέχουν στη Δημοκρατική Συμπαράταξη). Λίγες ημέρες αργότερα, την ερχόμενη Δευτέρα 22 Φεβρουαρίου, έχει προγραμματισθεί μια άλλη εκδήλωση με τη συμμετοχή εκπροσώπων από το ΠΑΣΟΚ (Γ. Μανιάτης), το Ποτάμι (Σπ. Λυκούδης) και το ΚΙΔΗΣΟ (Φίλ. Σαχινίδης).

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή