Αντίθετος στο κλείσιμο των συνόρων ο Γιουνκέρ

Αντίθετος στο κλείσιμο των συνόρων ο Γιουνκέρ

53" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Πρόοδο στη διαχείριση της κρίσης του προσφυγικού από πλευράς Ελλάδας βλέπει ο πρόεδρος της Κομισιόν, Ζαν Κλοντ Γιουνκέρ που σε συνέντευξή του στην BILD τάχθηκε ανοιχτά κατά του κλεισίματος των συνόρων Ελλάδας – ΠΓΔΜ.

Ο κ. Γιουνκέρ σε συνέντευξή του στην εφημερίδα BILD είπε ότι  «Το να συνεργάζεσαι με τρίτες χώρες για να κλείσεις τα σύνορα σε ένα από τα μέλη μας δεν είναι ούτε νομικά επιτρεπτό ούτε πολιτικά αποδεκτό», επικρίνοντας τη σχετική πρωτοβουλία των χωρών της ομάδας του Βίζεγκραντ (Ουγγαρία, Πολωνία, Τσεχική Δημοκρατία και Σλοβακία).

Και συμπλήρωσε: «υποστηρίζουμε την ασφάλεια των συνόρων (μεταξύ Ελλάδας και ΠΓΔΜ) και στις δυο πλευρές. Μόνον αν συνεργαστούμε στενότερα και συντονιστούμε, μπορούμε να τα καταφέρουμε, χωρίς να καταστρέψουμε την εμπιστοσύνη και να διακινδυνεύσουμε τη Σένγκεν και επομένως την ελευθερία μας στο εσωτερικό».

 

Επισήμανε δε ότι σήμερα «στην Ελλάδα λαμβάνοντα δακτυλικά αποτυπώματα από εννιά στους δέκα πρόσφυγες, ενώ το Σεπτέμβριο ήταν μόνο το 8%» , ενώ σύμφωνα «με στοιχεία τη FRONTEX τον Οκτώβριο πήγαιναν στην Ελλάδα από την Τουρκία καθημερινά 7.000 και τον Δεκέμβριο 3.500 πρόσφυγες. Σήμερα είναι μόνο 2.000. Βλέπουμε επιτέλους πρόοδο».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή