Ξεκινάει ο νέος κύκλος του προγράμματος «egg» από την Eurobank

Ξεκινάει ο νέος κύκλος του προγράμματος «egg» από την Eurobank

2' 27" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Την έναρξη του 4ου κύκλου του προγράμματος «egg – enter, grow, go» για την ενίσχυση της νεανικής επιχειρηματικότητας ανακοίνωσε η Eurobank. Το πρόγραμμα που υλοποιείται σε συνεργασία με το Corallia δίνει τη δυνατότητα σε φιλόδοξους νέους και νέες να υλοποιήσουν τα καινοτόμα επιχειρηματικά σχέδιά τους. Στο πλαίσιο του «egg», νέοι και νέες 18-44 ετών, που έχουν μια καινοτόμο επιχειρηματική ιδέα, έχουν την ευκαιρία να υποβάλουν την υποψηφιότητά τους για συμμετοχή στο πρόγραμμα έως τις 4 Απριλίου 2016. Οι ομάδες (που αυξήθηκαν από 25 σε 30) θα επιλεγούν μέσα από διαγωνιστική διαδικασία και θα έχουν στη διάθεσή τους για 12 μήνες μια ολοκληρωμένη σειρά από υποστηρικτικές δράσεις και εργαλεία.

Στην ομιλία του, ο αναπληρωτής διευθύνων σύμβουλος της Eurobank Σταύρος Ιωάννου τόνισε ότι: «Ολοι οι συνεργάτες του προγράμματος “egg” μοιραζόμαστε το ίδιο όραμα: να βοηθήσουμε τους πιο ταλαντούχους νέους μας να αλλάξουν την Ελλάδα. Παραμένουμε προσηλωμένοι στην προσπάθεια να αναδείξουμε το επιχειρηματικό πνεύμα και τις πρωτότυπες ιδέες της νεολαίας μας, να βοηθήσουμε ό,τι πιο δημιουργικό και καινοτόμο διαθέτει σήμερα η χώρα, συμβάλλοντας στην εθνική προσπάθεια ανάταξης της οικονομίας μας. Πρόθεση και στόχος μας είναι να δημιουργούμε ευκαιρίες και προοπτικές μέσα από δράσεις και συνέργειες που προάγουν την υγιή επιχειρηματικότητα, δημιουργούν αξία και προσφέρουν βιώσιμη δυναμική ανάπτυξης. Κάθε κύκλος του “egg” που ολοκληρώνεται αποτελεί για μας την επιβεβαίωση πως η εμπιστοσύνη μας στη γενιά της καινοτομίας, η στήριξη στις ιδέες και στις προσπάθειές της είναι η καλύτερη εγγύηση για το μέλλον της χώρας». Ο κ. Ιωάννου αναφέρθηκε στα επιτεύγματα του προγράμματος, παρά τις αντίξοες συνθήκες, καθώς πιστώνεται με: 63 καινοτόμες ιδέες που έχουν γίνει εταιρείες, 55 προσλήψεις νέων συνεργατών από τις εταιρείες του «egg», 3 υποβολές αιτήσεων ευρεσιτεχνίας, 5 εταιρείες που έχουν βρει επενδυτές, 10 εταιρείες που έχουν λάβει από την Eurobank χρηματοδότηση με ευνοϊκούς όρους.

Στον 4ο κύκλο του «egg» μπορούν να υποβληθούν προτάσεις από όλους τους κλάδους της οικονομίας, οι οποίες πληρούν τα απαιτούμενα χαρακτηριστικά επιχειρηματικής καινοτομίας, αριστείας και βιωσιμότητας. Σύμφωνα με την Eurobank, ενθαρρύνονται κυρίως επιχειρηματικά σχέδια τα οποία συμβάλλουν στην εξωστρέφεια της ελληνικής οικονομίας, συμβαδίζουν με τις τρέχουσες και αναδυόμενες επιχειρηματικές τάσεις της οικονομίας σε εθνικό και διεθνές επίπεδο, κάνουν ευρεία χρήση καινοτομιών και νέων τεχνολογιών ή/και διακρίνονται από την εκτεταμένη εφαρμογή τους στην καθημερινή ζωή.

Ο κ. Ιωάννου υπογράμμισε ακόμα τη σπουδαιότητα ανάπτυξης του πρωτογενούς τομέα. «Βλέπουμε τα τελευταία χρόνια έντονο ενδιαφέρον των νέων και τάση “επιστροφής” στην πρωτογενή παραγωγή, με σπουδαίες ιδέες στην καλλιέργεια, τη μεταποίηση, την εξαγωγική δραστηριότητα προϊόντων με μοναδικά πλεονεκτήματα από την ελληνική φύση, τα οποία βρίσκουν σιγά σιγά τη θέση τους στις αγορές του εξωτερικού», τόνισε. Από την πλευρά του, ο γενικός διευθυντής του Corallia, καθηγητής Βασίλειος Μακιός, τόνισε: «Νιώθω ιδιαίτερη ικανοποίηση που το Corallia τα τελευταία δέκα χρόνια με τις δράσεις του έθεσε τις βάσεις για την αλλαγή της δημιουργικής κουλτούρας, τη διαμόρφωση της ελληνικής Startup σκηνής και τη δημιουργία νέων επιχειρηματικών ιδεών, όπως αυτές που αναμένουμε να εκκολάψουμε για άλλη μια χρονιά στο “egg”, τον πιο αποτελεσματικό επιχειρηματικό επιταχυντή στη χώρα».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή