Απειλούνται οι σχέσεις με τη Βουλγαρία

Απειλούνται οι σχέσεις με τη Βουλγαρία

55" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Διαστάσεις απειλής για τις διμερείς σχέσεις με τη Βουλγαρία τείνει να λάβει ο συνεχιζόμενος αποκλεισμός από Ελληνες αγρότες των μεθοριακών διαβάσεων στον Προμαχώνα και τους υπόλοιπους συνοριακούς σταθμούς, σε μια περίοδο κατά την οποία η Αθήνα επιζητεί, και έχει, την υποστήριξη της Σόφιας στο προσφυγικό.

Μετά τις εκδηλώσεις – κλήσεις κυβερνητικών αξιωματούχων της γειτονικής χώρας, μηδέ του πρωθυπουργού κ. Μπόικο Μπορίσοφ εξαιρουμένου, προς τους καταληψίες να ανοίξουν τα σύνορα, καθώς δέχεται συντριπτικό πλήγμα το εμπόριο της χώρας του, αλλά και προς την ελληνική κυβέρνηση να παρέμβει ώστε να επιλυθεί το πρόβλημα, σήμερα εξέδωσε ψήφισμα και το κοινοβούλιο της χώρας. Με αυτό, η βουλή της Βουλγαρίας καλεί την Ε.Ε. να παρέμβει για τη διάνοιξη των διαβάσεων και τις ελληνικές αρχές «να λάβουν τα αναγκαία μέτρα για την αποκατάσταση της τάξης και τη διασφάλιση της ελεύθερης κυκλοφορίας στα σύνορα», ενώ κάνει λόγο και για επιδείνωση των διμερών σχέσεων σε περίπτωση που παραταθούν οι αποκλεισμοί».

Η παραδοσιακά φιλελληνική κοινή γνώμη της χώρας εμφανίζει σημάδια εκνευρισμού και πιέζει την πολιτική ηγεσία να λάβει μέτρα κατά της Αθήνας, στην οποία ΜΜΕ στη Σόφια αλλά και κυβερνητικοί κύκλοι καταλογίζουν ατολμία και αδιαφορία.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή