Eναρξη συμμετοχών για τον φοιτητικό διαγωνισμό Microsoft Imagine Cup 2016

Eναρξη συμμετοχών για τον φοιτητικό διαγωνισμό Microsoft Imagine Cup 2016

2' 24" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το Imagine Cup, ο ετήσιος διαγωνισμός τεχνολογίας της Microsoft που ενισχύει τη νεανική καινοτομία, καλεί για 14η συνεχόμενη χρονιά, φοιτητές από όλη την Ελλάδα να αναδείξουν τις ιδέες τους και το ταλέντο τους, δηλώνοντας συμμετοχή μέχρι τις 10 Απριλίου 2016, για τους ελληνικούς τελικούς που θα πραγματοποιηθούν στις 22 Απριλίου.

Οπως κάθε χρόνο, οι υποψήφιοι θα έχουν την ευκαιρία να διαγωνιστούν σε τρεις συναρπαστικές κατηγορίες με σύμμαχο τους τις πιο πρωτοποριακές τεχνολογίες της Microsoft, και να διεκδικήσουν τη συμμετοχή τους στους Παγκόσμιους Τελικούς οι οποίοι θα πραγματοποιηθούν τον Αύγουστο του 2016 στο Seattle των ΗΠΑ καθώς και χρηματικό έπαθλα έως και $50.000. 

Με περισσότερες από 250.000 συμμετοχές για το 2015, ο διαγωνισμός της Microsoft στοχεύει στην προβολή της ευρηματικότητας των φοιτητών μέσα από τις παρακάτω κατηγορίες:

• Games (1 – 4 άτομα) Η αγαπημένη κατηγορία των δημιουργών παιχνιδιών! Μέσω της κατηγορίας αυτής έχετε τη δυνατότητα να δημιουργήσετε ένα παιχνίδι στην αγαπημένη σας πλατφόρμα: Windows (PC ή οθόνη αφής), Windows Phone ή Kinect SDK. Η κατηγορία αυτή είναι η ευκαιρία σας να διακριθείτε στον παγκόσμιο χώρο του game development!

• World Citizenship (1 – 4 άτομα) Όλοι θέλουν να αλλάξουν τον κόσμο! Η κατηγορία απευθύνεται σε εκείνους που στόχος τους είναι να κάνουν τον κόσμο ένα καλύτερο μέρος μέσω της τεχνολογίας, αυτή είναι η δικιά σας κατηγορία. Με όπλο την γνώση ακολουθήστε την καρδιά σας και ονειρευτείτε έναν ομορφότερο κόσμο!

• Innovation (1-4 άτομα) Αυτός ο διαγωνισμός απευθύνεται στις πιο πρωτοπόρες και καινοτόμες εφαρμογές, αναπτυγμένες με τεχνολογίες και εργαλεία της Microsoft.

Εχετε μια ιδέα για μία υπηρεσία που δεν υπάρχει; Ονειρεύεστε να αγαπηθεί και να χρησιμοποιηθεί από εκατομμύρια χρηστών στον κόσμο; Αν ναι, αυτή η κατηγορία είναι για εσάς!

Οι υποψήφιες ομάδες που επιθυμούν να συμμετάσχουν στους ελληνικούς τελικούς, θα πρέπει να δηλώσουν συμμετοχή μέσω της ιστοσελίδας Imagine Cup μέχρι και την ημέρα των τελικών, να υποβάλλουν την αίτηση συμμετοχής και να στείλουν ένα prototype/demo της εφαρμογής τους στην ηλεκτρονική διεύθυνση [email protected] μέχρι τις 10 Απριλίου 2016. Στη συνέχεια, θα επιλεχθούν οι καλύτερες ομάδες οι οποίες και θα προκριθούν στην τελική φάση, προκειμένου να παρουσιάσουν την καινοτόμα ιδέα τους στους ελληνικούς τελικούς.

Η Ελλάδα συμμετέχει στο Imagine Cup της Microsoft από το 2004, έχοντας πετύχει πολύ σημαντικές διακρίσεις. Πιο συγκεκριμένα, το 2004 και το 2005 κέρδισε τη τρίτη και τη δεύτερη θέση αντίστοιχα, ενώ το 2011 κατέκτησε τη πρώτη θέση στη κατηγορία Interoperability Challenge με το project Touring Machine. Το 2012 η χώρα μας έλαβε μέρος στον διαγωνισμό με την ομάδα Symbiosis, η οποία ήταν ανάμεσα στις 6 καλύτερες ομάδες του κόσμου στην κατηγορία Software Design, ενώ το 2015 η ομάδα Prognosis κέρδισε την 3η θέση στους Παγκόσμιους Ημιτελικούς στο Seattle και το Ability Award με μία ICT-based προσέγγιση για έγκαιρη ανίχνευση συμπτωμάτων της ασθένειας Πάρκινσον καθώς και συμβολή στη βελτίωση της καθημερινότητας στων ατόμων που νοσούν.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τη συμμέτοχή στους ελληνικούς τελικούς, μπορείτε να επισκεφθείτε την ιστοσελίδα www.imaginecup.gr.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή