Αποφυλακίζεται ο Γιώργος Ρουπακιάς

Αποφυλακίζεται ο Γιώργος Ρουπακιάς

2' 6" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ανίκανες εμφανίστηκαν για μία ακόμη φορά οι δικαστικές αρχές να φέρουν σε πέρας τη δικαστική διαδικασία και να ολοκληρώσουν το ποινικό εγχείρημα για τους εμπλεκόμενους βουλευτές και στελέχη της Χρυσής Αυγής, με αποτέλεσμα να αποφυλακιστεί, διαρκούσης της δίκης και ο δολοφόνος του Παύλου Φύσσα. Ο Γιώργος Ρουπακιάς, ο άνθρωπος που κατηγορείται για τη στυγερή δολοφονία του Φύσσα αποφυλακίζεται λόγω παρέλευσης του ανώτατου ορίου προσωρινής κράτησης που ορίζεται ρητά από το Σύνταγμα σε 18 μήνες.

Την αποφυλάκισή του, που εκθέτει το δικαστικό σύστημα της χώρας αλλά και το εποπτεύον υπουργείο Δικαιοσύνης, επισφράγισε με βούλευμά του χθες το Συμβούλιο των Εφετών (αριθμός βουλεύματος 260 του 2016).

Ο κατηγορούμενος για τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα θα βγει από τις φυλακές Κορυδαλλού στις 18 Μαρτίου, οπότε και λήγει και το τελευταίο όριο προσωρινής του κράτησης, συμπληρώνοντας πάνω από δύο χρόνια μέσα στη φυλακή. Η προσωρινή κράτηση του Γ. Ρουπακιά υπερέβη το 18μηνο, καθώς πέραν του αρχικού εντάλματος που εκδόθηκε σε βάρος του για τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα, στη συνέχεια του απαγγέλθηκαν και άλλες κατηγορίες, με αποτέλεσμα να κρατηθεί περισσότερο και με βάση άλλα εντάλματα των δικαστικών αρχών.

Η αποφυλάκισή του που προκαλεί, όπως ήταν φυσικό, έντονες αντιδράσεις, είχε προαναγγελθεί από καιρό. Ηδη, από την εποχή που οι ειδικές ανακρίτριες Μαρία Δημητροπούλου και Ιωάννα Κλάπα χειρίζονταν το βαρύ έργο των ερευνών για την εγκληματική δράση της Χρυσής Αυγής είχαν με κάθε τρόπο επισημάνει τον κίνδυνο τα 18μηνα να λήξουν και οι έγκλειστοι να αποφυλακιστούν. Η παρέλευση του ανώτατου ορίου προσωρινής κράτησης λειτούργησε στην περίπτωση και του Γ. Ρουπακιά, ως αυτοεκπληρούμενη προφητεία, καθώς ήταν δεδομένο ότι θα συνέβαινε με τους ρυθμούς που λειτουργεί πια η δικαιοσύνη και τις πρόνοιες που αναλαμβάνει να παράσχει η πολιτεία.

Αλλωστε όλοι οι έγκλειστοι -βουλευτές και στελέχη της Χ.Α.- που εμπλέκονται ποινικά στην εγκληματική δράση της οργάνωσης έχουν ώς τώρα αποφυλακιστεί, ενώ η δίκη με εμφανές το πολιτικό της πρόσημο διεξάγεται με ρυθμούς χελώνας. Η εκδίκαση της πολύκροτης υπόθεσης σε αίθουσα των φυλακών του Κορυδαλλού παράλληλα με τη διεξαγωγή και άλλων δικών για τρομοκρατία, εκ των πραγμάτων περιορίζει τις ημέρες που γίνεται η δίκη, με αποτέλεσμα η ακροαματική διαδικασία να ορίζεται δύο το πολύ ημέρες την εβδομάδα. Παρά τις υποσχέσεις, το υπουργείο Δικαιοσύνης ακόμα δεν έχει εξασφαλίσει άλλη αίθουσα για μόνιμη και συνεχή διεξαγωγή της δίκης, όπου εκτιμάται ότι θα ολοκληρωθεί το 2017!

Το Συμβούλιο των Εφετών για να διασφαλίσει την παρουσία του ενώπιον των δικαστικών αρχών επέβαλε στον Γ. Ρουπακιά ως περιοριστικούς όρους κατ’ οίκον περιορισμό και μετάβαση μόνο στο δικαστήριο με αστυνομική συνοδεία. Και βέβαια απαγόρευση εξόδου από τη χώρα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή