Εξι βουλευτικές τροπολογίες έκανε αποδεκτές ο υπουργός Υγείας

Εξι βουλευτικές τροπολογίες έκανε αποδεκτές ο υπουργός Υγείας

1' 19" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Εξι τροπολογίες από τις, συνολικά περισσότερες των τριάντα, βουλευτικές τροπολογίες, όλες βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ και εκ των οποίων οι τρεις χαρακτηρίστηκαν «Εκπρόθεσμες», ανακοίνωσε πως κάνει αποδεκτές ο υπουργός Υγείας Α. Ξανθός, λίγο πριν από την ολοκλήρωση της μαραθώνιας συζήτησης στη Βουλή για το λεγόμενο «παράλληλο πρόγραμμα».

Αξιοσημείωτο είναι ότι η τελευταία εξ αυτών των έξι τροπολογιών, μπορεί να χαρακτηριστεί και ως «τροπολογία της νύχτας», καθώς κατατέθηκε στις 23.30 το βράδυ της Παρασκευής. Την υπογράφει ο κ. Ν. Γουμενίδης και αφορά θέματα συνέχισης πληρωμών προς τον ΕΟΠΥΥ.

Οι άλλες τροπολογίες αφορούν: «Ατομικές συμβάσεις καθαριότητας, σίτισης και φύλαξης των υπηρεσιών του Υπουργείου Υγείας», το «παρατηρητήριο τιμών Επιτροπής προμηθειών υγείας», τη «δυνατότητα συντήρησης και επισκευών των ασθενοφόρων των μονάδων υγείας (πλην νοσοκομείων) στα νησιά», την «καταβολή αποζημίωσης εφημεριών, υπερωριών, εξαιρέσεων και νυκτερινών έτους 2015» ή και τη νομιμοποίηση «μετακινήσεων πάσης φύσεως προσωπικού των Φορέων Παροχής Υπηρεσιών Υγείας που πραγματοποιήθηκαν με αποφάσεις διοικητών Υγειονομικών Περιφερειών», και «την τοποθέτηση επικουρικών ιατρών στο ΕΣΥ και το ΕΚΑΒ».

Με αφορμή και το σημερινό αυτό γεγονός, στους διαδρόμους της Βουλής συζητείτο το φαινόμενο, ρυθμίσεις που κρίνονται αναγκαίες από Υπουργεία να «περνούν» συχνά με τη μορφή βουλευτικών τροπολογιών. Με αυτό τον τρόπο, όπως χαρακτηριστικά ελέχθη, καθίσταται δυνατό να εγκρίνονται τέτοιες ρυθμίσεις που αν και φαίνεται να επιβαρύνουν τον προϋπολογισμό, καθώς έχουν δημοσιονομικό κόστος, δεν συνοδεύονται από ειδικές Εκθέσεις του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους, όπως η κοινοβουλευτική τάξη επιβάλλει σε τέτοιες περιπτώσεις. Αν ήταν υπουργικές τροπολογίες, προκειμένου να γίνουν αποδεκτές από τις υπηρεσίες του Κοινοβουλίου, θα έπρεπε απαραιτήτως να συνοδεύονται από τέτοιες ειδικές Εκθέσεις. Ως «βουλευτικές» έχει καθιερωθεί να γίνονται αποδεκτές, χωρίς πληρούν μια τέτοια προϋπόθεση. 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή