Απόπειρα απόδρασης Μαζιώτη με ελικόπτερο

Απόπειρα απόδρασης Μαζιώτη με ελικόπτερο

2' 2" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σχέδιο απόδρασης του Νίκου Μαζιώτη και μελών της «Συνωμοσίας Πυρήνων της Φωτιάς» από τις φυλακές Κορυδαλλού αποκάλυψε η απόπειρα αεροπειρατείας ιδιωτικού ελικοπτέρου από τη καταζητούμενη για συμμετοχή στον «Επαναστατικό Αγώνα» Πόλα Ρούπα. Το σχέδιο τέθηκε σε εφαρμογή το μεσημέρι της Κυριακής και ενώ το ελικόπτερο που είχε απογειωθεί από πολυτελές ξενοδοχείο στο Πόρτο Χέλι πετούσε πάνω από την Αττική και συγκεκριμένα τις Ερυθρές, στα δυτικά του νομού. Απετράπη χάρη στην αντίδραση του πιλότου, ο οποίος ήταν πρώην αστυνομικός του τμήματος Δίωξης Εκβιαστών. Κατάφερε να αφοπλίσει την Πόλα Ρούπα (που πυροβόλησε τρεις φορές εν πτήσει) και να προσγειώσει με ασφάλεια το ελικόπτερο σε ερημική περιοχή μεταξύ Πλαταιών και Ερυθρών. Από τη βαλλιστική εξέταση στους κάλυκες προέκυψε ότι το όπλο είχε χρησιμοποιηθεί σε ληστεία τράπεζας που είχε διαπράξει ο Ν. Μαζιώτης (Μάρτιος 2014) στην Κλειτορία Αχαΐας.

Σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ., για τη μίσθωση του ελικοπτέρου η Ρούπα χρησιμοποίησε πλαστή ταυτότητα με στοιχεία Χριστίνα Αρβανίτη (φωτογραφία του δελτίου ταυτότητας αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα της Αστυνομίας). Προφασίστηκε ότι ήθελε να πάρει κοντινά της πρόσωπα από τον Θεολόγο Φθιώτιδας και να τα μεταφέρει στην Κύθνο για να κάνει έκπληξη σε οικογένεια φίλων της. Στις 2.15 μ.μ. και ενώ το ελικόπτερο πετούσε πάνω από τις Ερυθρές, η γυναίκα – αεροπειρατής απείλησε με όπλο τον πιλότο, ζητώντας να κινηθεί ανατολικά, προς το Λεκανοπέδιο της Αττικής.

Ο πιλότος (πρώην αστυνομικός) αντέδρασε και ακολούθησε πάλη κατά την οποία η Πόλα Ρούπα πυροβόλησε τρεις φορές στο μπροστινό τζάμι και την κονσόλα των οργάνων του ελικοπτέρου. Τελικά, ο χειριστής κατάφερε αρχικά να την αφοπλίσει αφαιρώντας τη γεμιστήρα από το όπλο της και στη συνέχεια να προσγειώσει το ελικόπτερο που προσωρινά ταξίδευε ακυβέρνητο. Μετά την προσγείωση η γυναίκα τράπηκε σε φυγή, ενώ ο χειριστής ειδοποίησε την ΕΛ.ΑΣ.

Σύμφωνα με πηγή από τη φυλακή Κορυδαλλού, οι υπάλληλοι ειδοποιήθηκαν (το μεσημέρι της Κυριακής) από το υπ. Δικαιοσύνης να είναι σε ετοιμότητα για το ενδεχόμενο από αέρος απόδρασης. Σύμφωνα με αρμόδιο αξιωματικό της ΕΛ.ΑΣ., στο σχέδιο θα μετείχαν ο Ν. Μαζιώτης, συνεργοί του – μέλη της επονομαζόμενης ομάδα «ληστών του Διστόμου» και κρατούμενοι για συμμετοχή στη «Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς». Η ίδια πηγή υπενθύμισε τα σχέδια απόδρασης με ελικόπτερο που είχαν βρεθεί σε κρησφύγετο των «Πυρήνων» από την ΕΛ.ΑΣ. στα Τουρκοβούνια και επικαλέστηκε κείμενο που ανήρτησε το Σάββατο στο Διαδίκτυο ο Χρ. Τσάκαλος (μέλος της «Συνωμοσίας») με τίτλο «Αέναη Κίνηση προς την Ελευθερία»: «Ξέρεις ότι οι πιθανότητες είναι εναντίον σου αλλά συνεχίζεις να παίζεις… Για ποιον λόγο… μα για να συνεχιστεί το παιχνίδι…».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή