Συνεργασία του ΤΕΙ Αθήνας με οκτώ κινέζικα πανεπιστήμια

Συνεργασία του ΤΕΙ Αθήνας με οκτώ κινέζικα πανεπιστήμια

2' 6" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Οκτώ πρωτόκολλα συνεργασίας με εκπροσώπους ισάριθμων κινέζικων πανεπιστημίων, υπέγραψε ο πρόεδρος του ΤΕΙ Αθήνας, καθηγητής Μιχάλης Μπρατάκος, κατά την ειδική εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο αμφιθέατρο του Ιδρύματος. Στην εκδήλωση παρευρέθησαν, ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, Γιάννης Παντής, ο πρέσβης της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας, Ζου Ξιάο Λι, ο αντιπρόεδρος της διαρκούς Επιτροπής Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής, Δημήτρης Σεβαστάκης, πρυτάνεις και αντιπρυτάνεις ελληνικών πανεπιστημίων και πρόεδροι και αναπληρωτές πρόεδροι ΤΕΙ.

Ο κ. Μπρατάκος, ανέφερε στην ομιλία του μεταξύ άλλων τα εξής:

«Μπορεί τα τελευταία χρόνια η πατρίδα μας να δοκιμάζεται από μια πρωτόγνωρη οικονομική κρίση, η οποία έχει επηρεάσει καθοριστικά όλους τους τομείς της επαγγελματικής δραστηριότητας κι έχει διαμορφώσει μια νέα οδυνηρή καθημερινότητα για όλους μας, εμείς όμως δεν πάψαμε στιγμή να καμαρώνουμε για τον πολιτισμό μας, για την ιστορική μας πορεία και ταυτόχρονα να αγωνιζόμαστε να σταθούμε αντάξιοι των προγόνων και των αξιών που αυτοί μας κληροδότησαν.

Μέσα σε όλο αυτό το ζοφερό σκηνικό, οι εξελίξεις τρέχουν και αντιλαμβανόμαστε πως μεταξύ των άλλων προκλήσεων που καλούμαστε να αντιμετωπίσουμε, διανύουμε την εποχή της παγκοσμιοποίησης και της πληροφορίας. Η εκπαίδευση, η έρευνα, η επιχειρηματικότητα, λειτουργούν πλέον πέρα και πάνω από γεωγραφικά όρια και τοπικιστικούς περιορισμούς.

Προφανώς ο κινεζικός λαός έσπευσε να αξιοποιήσει τα νέα αυτά δεδομένα, επιχειρώντας τεράστια ανοίγματα συνεργασίας σε διάφορες χώρες του κόσμου, μεταξύ των οποίων και η χώρα μας. Άλλωστε, η αρμονική συνεργασία μεταξύ δύο λαών με πανάρχαιες ρίζες, πίστη στις πανανθρώπινες αξίες και σεβασμό στην παράδοση, μόνο θετικά αποτελέσματα θα μπορούσε να αποφέρει και στους δύο.

Το Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα της Αθήνας, είναι ένα πανεπιστήμιο Εφαρμοσμένων Επιστημών που συγκεντρώνει όλα τα ακαδημαϊκά χαρακτηριστικά που το καθιστούν έναν από τους βασικούς διαμορφωτές της ανώτατης τεχνολογικής εκπαίδευσης της χώρας μας: εκπαιδευτικό προσωπικό με πλούσιο ακαδημαϊκό και ερευνητικό έργο, ανταγωνιστικά προγράμματα προπτυχιακών και μεταπτυχιακών σπουδών, σύγχρονη υλικοτεχνική υποδομή και από άποψης μεγέθους (σε φοιτητές, Εκπαιδευτικά Τμήματα και Σχολές), πρώτο σε σχέση με τα υπόλοιπα ΤΕΙ και τρίτο στο σύνολο των Ανώτατων Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων της χώρας. Αυτό, όμως, που προσδίδει μια ακόμη ιδιαιτερότητα στη φυσιογνωμία του Ιδρύματός μας κι έχει ίσως τη μεγαλύτερη σημασία, είναι το μεράκι όλων μας να προχωρήσουμε ένα βήμα πιο μπροστά, να ανεβάσουμε τον στόχο πιο ψηλά και να ανοίξουμε νέους ορίζοντες στην Επιστήμη και Τεχνολογία».

Τα πανεπιστήμια με τα οποία υπέγραψε πρωτόκολλο συνεργασία το ΤΕΙ Αθήνας είναι τα εξής: Hangzhou Dianzi University, Ningbo City College of Vocational Technology, Ningbo Polytechnic, Yiwu Industrial and Commercial College, Zhejiang Institute of Communications, Zhejiang Institute of Mechanical end Electrical Engineering, Zhejiang University of Media and Communications και ZhejiangWanli University.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή