Μητσοτάκης προς Ποτάμι: Είμαστε στην ίδια πλευρά

Μητσοτάκης προς Ποτάμι: Είμαστε στην ίδια πλευρά

1' 34" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Είμαστε όλοι μαζί στο μεγάλο μεταρρυθμιστικό κύμα που πρέπει να αλλάξει την ελληνική κοινωνία. Είμαστε μαζί στην ιδία πλευρά του τραπεζιού και στον ευρωπαϊκό δρόμο των μεταρρυθμίσεων», ανέφερε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης, στον χαιρετισμό του στο συνέδριο του Ποταμιού.

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης πραγματοποίησε, ουσιαστικά ένα ακόμη άνοιγμα προς το «ευρωπαϊκό μέτωπο», καθώς  επισήμανε ότι η ΝΔ, το Ποτάμι και το ΠΑΣΟΚ κράτησαν τη χώρα στην Ευρώπη το περασμένο καλοκαίρι, ενώ άσκησε κριτική στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ λέγοντας ότι «έχουμε την πιο ιδεοληπτική κυβέρνηση των μεταπολιτευτικών χρόνων».

​Ερωτηθείς σχετικά, ο εκπρόσωπος της Ν.Δ. κ. Γ. Κουμουτσάκος σχολίασε ότι το άνοιγμα του κ. Μητσοτάκη είναι με πολιτικούς όρους και αναφορές και όχι με όρους μεταγραφολογίας. Σε κάθε περίπτωση, πάντως, είναι δεδομένη η επιδίωξη της Ν.Δ. να εκφράσει το ισχυρότερο τμήμα του «ευρωπαϊκού μετώπου», έναντι του ΣΥΡΙΖΑ, μέσω συνεργασιών με στελέχη από το Ποτάμι και το χώρο της κεντροαριστεράς, ενώ πολλά θα κριθούν και από τις προβλέψεις του εκλογικού νόμου, εάν προωθηθεί τελικώς η αλλαγή του. ​

​Στο Συνέδριο του Ποταμιού, ο κ. Μητσοτάκης υπογράμμισε ότι την ώρα που η κυβέρνηση ζητάει την ανάγκη για συναίνεση στο προσφυγικό ανασύρει την σκανδαλολογία και πως ο κ. Τσίπρας «είναι πιο παλιός κι απ΄ τους παλιούς».

Ευχήθηκε δε,​ στο Ποτάμι να συνεχίσει τη θετική του πορεία, σημειώνοντας ​υπαινικτικά ότι «τα ποτάμια ενίοτε μεταβάλλουν την κοίτη τους αρκεί να μην στερεύουν».

Κοινή στάση ενόψει σύσκεψης αρχηγών

Παράλληλα, όπως έγινε γνωστό, ο Κυριάκος Μητσοτάκης, η Φώφη Γεννηματά και ο Σταύρος Θεοδωράκης συμφώνησαν να τηρήσουν κοινή στάση σχετικά με την διεξαγωγή του Συμβουλίου των πολιτικών αρχηγών.

Με πρωτοβουλία του Σταύρου Θεοδωράκη, μόλις ολοκληρώθηκαν οι χαιρετισμοί τους στο Συνέδριο, οι τρεις αρχηγοί συμφώνησαν πως η σύσκεψη θα πρέπει να πραγματοποιηθεί σύντομα και όχι την τελευταία στιγμή, πριν από τη Σύνοδο Κορυφής, ενώ κοινός στόχος θα πρέπει να είναι η χάραξη μιας εθνικής γραμμής για να αντιμετωπισθεί το ζήτημα των προσφύγων.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή