Τ. Πετρόπουλος: «Δεν θα καταργηθούν οι διπλές ή τριπλές συντάξεις για το σύνολο των ασφαλισμένων»

Τ. Πετρόπουλος: «Δεν θα καταργηθούν οι διπλές ή τριπλές συντάξεις για το σύνολο των ασφαλισμένων»

1' 45" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στη διαβεβαίωση ότι με το νέο ασφαλιστικό δεν θα καταργηθούν οι διπλές ή τριπλές συντάξεις για το σύνολο των ασφαλισμένων προχώρησε από τη Βουλή ο υφυπουργός Κοινωνικών Ασφαλίσεων Τάσος Πετρόπουλος, επαναλαμβάνοντας, ωστόσο, ότι θα τεθεί πλαφόν για τον συνολικό αριθμό των συντάξεων που θα λαμβάνει κάποιος στα 3.088 ευρώ, έναντι 3.680 ευρώ σήμερα. Αν και σε επίπεδο διεργασιών και σεναρίων ήδη συζητείται η περαιτέρω μείωση του συγκεκριμένου πλαφόν πέριξ των 2.500 ευρώ, με στόχο να εξασφαλιστούν περίπου 250 εκατ. ευρώ, ο κ. Πετρόπουλος από το βήμα της Βουλής αναφέρθηκε στην αρχική πρόταση που περιλαμβάνεται στο σχέδιο του υπουργείου Εργασίας. Υποστήριξε δε ότι η κυβέρνηση δεν προτίθεται να προωθήσει νομοθετική ρύθμιση που θα καταργεί τις πολλαπλές συντάξεις για κανέναν συνταξιούχο.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσίασε στη Βουλή ο υφυπουργός, σήμερα 3 συντάξεις λαμβάνουν 335.000 συνταξιούχοι και 2, 995.000 συνταξιούχοι. Οσο για τους πολυσυνταξιούχους, σύμφωνα με τα στοιχεία, 4 συνταξιούχοι παίρνουν 10 συντάξεις, 7 παίρνουν 9 συντάξεις, 49 παίρνουν 8 συντάξεις, 364 παίρνουν 7 συντάξεις και 4.656 παίρνουν 6. Ο κ. Πετρόπουλος προχώρησε σε αυτές τις διαβεβαιώσεις, απαντώντας σε ερώτηση του βουλευτή Αλ. Τριανταφυλλίδη από τον ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος ζητούσε να υπάρξει ρύθμιση που θα επιβάλει στους πρώην βουλευτές και αιρετούς να επιλέξουν ανάμεσα σε μία σύνταξη είτε τη βουλευτική είτε την επαγγελματική.

Εν τω μεταξύ, κλιμάκωση των κινητοποιήσεών τους αποφάσισαν οι επιστημονικοί φορείς, οι οποίοι πλέον θέτουν ως βασικό αίτημα για να προσέλθουν σε διάλογο με την κυβέρνηση τη δημιουργία ενός Ταμείου ελεύθερων επαγγελματιών και επιστημόνων. Για σήμερα Τρίτη, έχουν προγραμματίσει αποκλεισμό της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων. Σε συνεδρίαση που πραγματοποιήθηκε χθες στον Δικηγορικό Σύλλογο Αθήνας, οι εκπρόσωποι των επιστημονικών φορέων αποφάσισαν να εντείνουν τις αγωνιστικές τους κινητοποιήσεις και υποστηρίζουν ότι ουσιαστικός διάλογος με τον αρμόδιο υπουργό μπορεί να υπάρξει μόνο στη βάση ορθολογικών προτάσεων, όπως η λειτουργία ενός ανεξάρτητου ενιαίου Ταμείου επιστημόνων-ελευθέρων επαγγελματιών, σύμφωνα και με όσα ανακοινώθηκε ότι θα γίνουν με τον ΟΓΑ. Κινητοποίηση για αύριο Τετάρτη στις 5 το απόγευμα, έξω από το υπουργείο Εργασίας προγραμματίζουν και επιτροπές αγώνα μισθωτών και αυτοαπασχολούμενων επιστημόνων, οι οποίες διαφωνούν με τις ηγεσίες των επιστημονικών φορέων, καθώς απορρίπτουν κάθε μορφή διαλόγου με την κυβέρνηση.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή