Ποτάμι: Υπάρχει βαθύ χάσμα με Χ. Θεοχάρη

Ποτάμι: Υπάρχει βαθύ χάσμα με Χ. Θεοχάρη

1' 43" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μάλλον προειλημμένη απόφαση ήταν η παραίτηση του Χάρη Θεοχάρη από τη θέση του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου του Ποταμιού, καθώς ο ίδιος επέλεξε να συναντήσει χθες τον κ. Στ. Θεοδωράκη, αφού προηγουμένως την είχε δημοσιοποιήσει, παρά το γεγονός ότι ο επικεφαλής του κόμματος του είχε ζητήσει να βρεθούν αμέσως μετά το συνέδριο.

«Με δεδομένες τις σημαντικές διαφοροποιήσεις μου, θεωρώ εντιμότερη στάση να παραιτηθώ, ώστε να σου επιτρέψω να επιλέξεις κάποιον με απόψεις που απηχούν τις δικές σου», ανέφερε ο Χ. Θεοχάρης, ενώ λίγο αργότερα επιχειρούσε να εξηγήσει τους τρεις αλληλένδετους λόγους που προκάλεσαν την απόφασή του.

Ο πρώτος, όπως έλεγε, είναι ότι ο κ. Θεοδωράκης δεν έθεσε χρονοδιάγραμμα για να καταλήξει σε απτό αποτέλεσμα η προσπάθεια διεύρυνσης που εξήγγειλε, ο δεύτερος ότι ο κ. Θεοχάρης διαφωνεί με τη συνεργασία με το ΠΑΣΟΚ και ο τρίτος ότι εκτιμά ότι θα γίνουν τον Απρίλιο εκλογές, με συνέπεια το κόμμα του να βρεθεί στο αναγκαστικό δίλημμα είτε να συμπράξει άρον άρον με την κ. Γεννηματά είτε με τον κ. Μητσοτάκη για να διασφαλίσουν όσοι βουλευτές μπορούν την επανεκλογή τους.

Αν κάτι, ωστόσο, χρέωναν χθες οι συνεργάτες του κ. Θεοδωράκη στον κ. Θεοχάρη είναι ότι ουδέποτε διετύπωσε, ούτε στο συνέδριο, κάποια πολιτική αντιπρόταση για το μέλλον του Ποταμιού. «Είναι εύκολη η εκ των υστέρων κριτική, αλλά κανείς δεν κατάλαβε με ποιους ακριβώς εισηγείται να συμπορευθεί το Ποτάμι», έλεγαν στη Σεβαστουπόλεως, υπονοώντας επιπλέον ότι το ανομολόγητο κίνητρό του ήταν η επιθυμία του να ηγηθεί του Ποταμιού, κάτι που δεν αποτόλμησε καν στο συνέδριο.

Οι βαρύτατοι αυτοί υπαινιγμοί είναι προφανές, βέβαια, ότι αφήνουν βαριά τραυματισμένο το Ποτάμι, ενόψει της προσπάθειας του κ. Θεοδωράκη να δημιουργήσει το «Κοινοβούλιο του Κέντρου», όπως ονόμασε την επιχειρούμενη από τον ίδιο διεύρυνση του μεταρρυθμιστικού χώρου. Επιπλέον δεν ήταν λίγοι όσοι χθες εκτιμούσαν ότι είναι ζήτημα χρόνου η μετεγγραφή του κ. Θεοχάρη στη Ν.Δ., μαζί μάλιστα με τον κ. Ιάσονα Φωτήλα, ο οποίος υπενθυμίζεται ότι ακόμη πιο ευκρινώς έχει διαφωνήσει με τις επιλογές του κ. Στ. Θεοδωράκη και έχει υποστηρίξει ότι αν το Ποτάμι δεν συμπράξει το ταχύτερον με τη Ν.Δ., δεν θα έχει καμία τύχη στις επόμενες εκλογές.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή