Οικονομική εξυγίανση Ν.Δ. μέσω περικοπών

Οικονομική εξυγίανση Ν.Δ. μέσω περικοπών

1' 18" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Αναλυτική εικόνα για τα «ανοίγματα» του κόμματος, που πλέον σωρεύουν ένα χρέος άνω των 200 εκατ. ευρώ, αλλά και σαφή οδικό χάρτη για την οικονομική εξυγίανση της Ν.Δ., μέσα και από τον επώδυνο δρόμο των απολύσεων και της συρρίκνωσης του κομματικού μηχανισμού, αναμένεται να παρουσιάσει αύριο ο κ. Κυρ. Μητσοτάκης. Ο πρόεδρος της Ν.Δ. έχει στα χέρια του το πόρισμα των ελεγκτών για τα οικονομικά του κόμματος, ενώ σε πλήρη εξέλιξη –όχι χωρίς εντάσεις, όπως είναι κατανοητό– είναι και η προσπάθεια περιορισμού των μισθοδοτούμενων από το κόμμα. Το νέο «μοντέλο» λειτουργίας θα βασιστεί σε λιγότερους από 100 υπαλλήλους (σ.σ. από σχεδόν 200) συν του αποσπασμένους.

Oμως, και η διαδικασία απολύσεων είναι διπλά προβληματική, καθώς σε όσους καλούνται να αποχωρήσουν οφείλονται ήδη αρκετοί μισθοί και δίδονται υποσχέσεις για την εξόφλησή τους (οφειλές συν νόμιμη αποζημίωση) σε διάστημα ενός έτους. Κεντρικό ρόλο στην προσπάθεια εξυγίανσης των οικονομικών έχει η μεταφορά των γραφείων, μέσω της συμφωνίας «ανταλλαγής» που υπήρξε με τον ιδιοκτήτη, από το κτίριο της Συγγρού, κόστους άνω των 90.000 μηνιαίως, σε άλλο στην Πειραιώς, με μηνιαίο μίσθωμα 9.800 ευρώ. Η προσπάθεια του κ. Μητσοτάκη βασίζεται και στην ενεργοποίηση των μελών του κόμματος, καθώς στόχος του είναι να λειτουργεί σχεδόν αυτοδύναμα και το συντριπτικό τμήμα της κρατικής χρηματοδότησης να κατευθύνεται στην αποπληρωμή των δανείων προς τις τράπεζες (ύψους 197 εκατ.) αλλά και των οφειλών για ενοίκια, προμηθευτές (επιπλέον 10 εκατ.).

Οι αυριανές ανακοινώσεις, και κυρίως η υλοποίησή τους, είναι κρίσιμες καθώς οι συνεργάτες του κ. Μητσοτάκη αντιμετωπίζουν, προφανώς, την εξυγίανση του κόμματος ως πρόκριμα της ικανότητας της Ν.Δ. να εξυγιάνει και τη χώρα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή