Ηλεκτρικό δοξάρι

56" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τα φώτα στον συναυλιακό χώρο του Fuzz χαμηλώνουν, μια μάλλον μελαγχολική μελωδία ξεκινά στο συνθεσάιζερ, οι Electric Litany βρίσκονται επί σκηνής. Οπως επισημαίνει και ένας φίλος, είναι από τις λίγες φορές που το όνομα μιας μπάντας ταιριάζει τόσο απόλυτα στο περιεχόμενο του ήχου της. Στις περίπου δυόμισι ώρες της συναυλίας, οι «Litany» παντρεύουν τον ηλεκτρισμένο χείμαρρο της κιθάρας και του μπάσου με μια σχεδόν τελετουργική χρήση των ψηφιακών εφέ, δημιουργώντας ένα μοναδικό μείγμα, προσεγμένο στην παραμικρή λεπτομέρεια. Η μπάντα, η οποία έχει την έδρα της στο Λονδίνο, αποτελείται από δύο Ελληνες και δύο Αγγλους μουσικούς.

Ο επικεφαλής Αλέξανδρος Μίαρης τραγουδά με φωνή επιβλητική, παίζοντας ακόμα ηλεκτρική κιθάρα, πιάνο και σαντούρι – μερικές φορές ακόμα και ταυτόχρονα! Τους Electric Litany τους είχαμε ξαναδεί πριν από μερικούς μήνες στο Rockwave, ωστόσο οι σκοτεινές, ατμοσφαιρικές τους συνθέσεις είναι πολύ πιο εύληπτες εδώ (πολύ καλός ο ήχος του Fuzz) παρά στον μεσημεριάτικο ήλιο της Μαλακάσας. Τα τραγούδια, μερικά από τα οποία θα συμπεριληφθούν και στον επερχόμενο τρίτο δίσκο τους, κυλούν με ξεχωριστή άνεση και οικειότητα· οι δε εκτελέσεις είναι εντυπωσιακές. Δεν βλέπεις, άλλωστε, κάθε μέρα να παίζουν ηλεκτρική κιθάρα με δοξάρι…

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή