Διακοπή δρομολογίου των ΟΣΥ λόγω επιθέσεων

Διακοπή δρομολογίου των ΟΣΥ λόγω επιθέσεων

56" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Να θωρακίσουν τους επιβάτες και τους εαυτούς τους επιχειρούν με κάθε τρόπο οι εργαζόμενοι στις ΟΣΥ (Οδικές Συγκοινωνίες), οι οποίοι αναγκάστηκαν, για ακόμη μία φορά, να προχωρήσουν στη διακοπή του δρομολογίου 805 (Ασπρόπυργος – Νεόκτιστα) λόγω των επιθέσεων που δέχονται επανειλημμένως τα λεωφορεία που εκτελούν το συγκεκριμένο δρομολόγιο. Εκπρόσωποι του συνδικάτου εργαζομένων του ΟΑΣΑ κάνουν λόγο για ανεξέλεγκτη κατάσταση, η οποία θέτει σε κίνδυνο τη σωματική ακεραιότητα επιβατών και εργαζομένων. Παρά τις συνεχιζόμενες οχλήσεις του συνδικάτου προς τη διοίκηση του Οργανισμού, ο ΟΑΣΑ αδυνατεί να λύσει το πρόβλημα ριζικά, καθώς απαιτείται η συνδρομή της αστυνομίας. Κατά το παρελθόν μάλιστα περιπολικά συνόδευαν ορισμένα «επικίνδυνα» δρομολόγια, κάτι το οποίο όμως δεν μπορεί πρακτικά να συμβαίνει συστηματικά.

Οι εργαζόμενοι έχουν λάβει ξανά αντίστοιχες αποφάσεις, όσον αφορά την εκτέλεση ή μη δρομολογίων, με συχνότερη λύση τη διακοπή της κυκλοφορίας των λεωφορείων από τις 7 ή 7.30 το απόγευμα σε ορισμένες γραμμές. Οι «επικίνδυνες» γραμμές στις οποίες έχουν σημειωθεί συστηματικά επιθέσεις συναντώνται και σε άλλες περιοχές όπως το Μενίδι, τα Ανω Λιόσια ή το Ζεφύρι. Δεν είναι λίγα τα κρούσματα λιθοβολισμών στα λεωφορεία ή ακόμα και ξυλοδαρμού οδηγών, που έχουν καταγραφεί. Α.Κ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή