Ρεκόρ με πάνω από 1 εκατ. επιβάτες για το «Ελ. Βενιζέλος» τον Φεβρουάριο

Ρεκόρ με πάνω από 1 εκατ. επιβάτες για το «Ελ. Βενιζέλος» τον Φεβρουάριο

57" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Πάνω από ένα εκατομμύριο επιβάτες κατέγραψε τον περασμένο Φεβρουάριο το αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος», καθώς η κίνηση έφτασε το 1,07 εκατ. ανθρώπους, σημειώνοντας άνοδο 18,2%, σε σχέση με τον αντίστοιχο μήνα πέρσι.

Πρόκειται για αύξηση ρεκόρ της επιβατικής κίνησης, το οποίο, όπως αναφέρεται, «θα είχε επιτευχθεί ανεξάρτητα από την επιπλέον ημέρα του φετινού δίσεκτου έτους».

Οι επιβάτες εσωτερικού συνέχισαν τη δυναμική άνοδό τους κατά 26,6%, ενώ οι επιβάτες εξωτερικού επίσης παρουσίασαν υγιή άνοδο κατά 12,8%. Τόσο οι Έλληνες, όσο και οι ξένοι ταξιδιώτες παρουσίασαν σημαντική αύξηση της τάξης του 17% και 21% αντίστοιχα.

Συνολικά, κατά το πρώτο δίμηνο του έτους, η κίνηση του αεροδρομίου έφτασε τους 2,16 εκατ. επιβάτες, σημειώνοντας σημαντική άνοδο της τάξης του 15%, με την κίνηση εσωτερικού να παρουσιάζει υψηλή αύξηση (+21,4%), σχεδόν διπλάσια από την κίνηση εξωτερικού (+10,8%). Οι Έλληνες και οι ξένοι ταξιδιώτες παρουσίασαν παρόμοια επίπεδα ανόδου, της τάξης του 14% και 16% αντίστοιχα.

Ο αριθμός των πτήσεων στο Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών κατά τη διάρκεια του πρώτου διμήνου του έτους ανήλθε σε 22.316, καταγράφοντας σημαντική άνοδο της τάξης του 9,3%. Οι πτήσεις εσωτερικού αυξήθηκαν κατά 11,9%, ενώ οι διεθνείς πτήσεις παρουσίασαν άνοδο, στο επίπεδο του 7,3%.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή