Στο ΣτΕ μητροπολίτες και δικηγόροι κατά του συμφώνου συμβίωσης ομόφυλων ζευγαριών

Στο ΣτΕ μητροπολίτες και δικηγόροι κατά του συμφώνου συμβίωσης ομόφυλων ζευγαριών

40" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μητροπολίτες και δικηγόροι και απλοί πολίτες προσέφυγαν στο Συμβούλιο της Επικρατείας κατά του πρόσφατου νόμου για το σύμφωνο συμβίωσης που δίδει τη δυνατότητα εφαρμογής των διατάξεών του και στα ομόφυλα ζευγάρια.

Αφορμή για την προσφυγή υπήρξε η ρύθμιση του υπουργείου Εσωτερικών για τον τρόπο εγγραφής στα ληξιαρχεία των συμφώνων ελεύθερης συμβίωσης που καθορίζει τις λεπτομέρειες της εγγραφής. Στο ΣτΕ μεταξύ εκείνων που προσέφυγαν είναι οι Μητροπολίτες Πειραιώς, Κυθήρων και Γόρτυνος καθώς και άλλοι κληρικοί και πολίτες.

Οι προσφεύγοντες ζητούν να ακυρωθεί ο επίμαχος νόμος ως αντισυνταγματικός και αντίθετος στον Αστικό Κώδικά (οικογενειακό δίκαιο και χρηστά ήθη). Μάλιστα, ζητούν η προσφυγή τους να εισαχθεί στην Ολομέλεια του Συμβουλίου της  Επικρατείας.

Μεταξύ άλλων υποστηρίζουν ότι η  καθιέρωση του συμφώνου ελεύθερης συμβίωσης ομόφυλων ζευγαριών προσβάλει τα κρατούντα στην Ελλάδα χρηστά ήθη, όπως αυτά καταγράφονται στο άρθρο 5 του Συντάγματος.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή