Γιαννόπουλος: «Στην Ειδομένη, δεν τίθεται θέμα επιδημίας»

Γιαννόπουλος: «Στην Ειδομένη, δεν τίθεται θέμα επιδημίας»

1' 8" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Ελεγχόμενη υγειονομικά» χαρακτήρισε χθες την κατάσταση στην Ειδομένη ο πρόεδρος του Κέντρου Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων Αθ. Γιαννόπουλος, που βρέθηκε στον καταυλισμό των προσφύγων και μεταναστών. Οπως ανέφερε, τα προβλήματα που καταγράφονται σε παιδιά και ενηλίκους είναι κυρίως αναπνευστικά, και διαβεβαίωσε ότι μέχρι στιγμής δεν υπάρχει κανένα θέμα επιδημίας. «Δεν υφίσταται κανένα θέμα υγειονομικής ασφάλειας, υγειονομικής βόμβας, όπως ακούστηκε», τόνισε ο κ. Γιαννόπουλος.

Στην Ειδομένη βρίσκονται από προχθές δύο κινητές μονάδες του ΚΕΕΛΠΝΟ με τρεις γιατρούς και τρεις νοσηλευτές, οι οποίες θα μείνουν στην περιοχή για όσο διάστημα χρειαστεί.

Επίσκεψη στην Ειδομένη έκανε χθες και κλιμάκιο του Εθνικού Κέντρου Επιχειρήσεων Υγείας του υπ. Υγείας, με επικεφαλής τον διοικητή του Νίκο Παπαευσταθίου, προκειμένου να καταγράψει την κατάσταση που επικρατεί στον καταυλισμό και να σχεδιάσει παρεμβάσεις συντονισμού των δράσεων που αναπτύσσουν εκεί οι εθελοντικές οργανώσεις. Εξετάζεται και το ενδεχόμενο δημιουργίας ιατρείου σε στεγασμένο χώρο στην περιοχή και στελέχωσή του από επικουρικό προσωπικό. Σήμερα θα πραγματοποιηθεί στη Θεσσαλονίκη σύσκεψη του ΕΚΕΠΥ με εμπλεκόμενους φορείς και εθελοντικές οργανώσεις.

Συστάσεις για εμβολιασμό

Εν τω μεταξύ, συστάσεις για τον εμβολιασμό προσφύγων εξέδωσε χθες η Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών. Η επιτροπή, αφού εξέτασε την επάρκεια των εμβολίων και συνεκτίμησε επιστημονικά δεδομένα, συνέστησε τον κατά προτεραιότητα εμβολιασμό των παιδιών για α) ιλαρά, ερυθρά, παρωτίτιδα και β) διφθερίτιδα, τέτανο, κοκκύτη, πολιομυελίτιδα, καθώς και τον εμβολιασμό των νεογνών για φυματίωση. Αναμένεται επεξηγηματική εγκύκλιος προς τους εμπλεκόμενους φορείς και επαγγελματίες Υγείας.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή