Σύντομα (10/03/16)

2' 55" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σύνδεση Θεσσαλονίκης – Μυτιλήνης – Σμύρνης από HSW

Ολο και πιο κοντά στην έναρξη βρίσκεται το ακτοπλοϊκό δρομολόγιο Θεσσαλονίκη-Μυτιλήνη-Σμύρνη, που επιθυμεί να εγκαινιάσει το φετινό καλοκαίρι η Hellenic Seaways (HSW). Η εταιρεία επισημαίνει ότι απομένει να αποσαφηνιστούν οι τεχνικές λεπτομέρειες σε συνέχεια και των επίσημων διμερών επαφών που είχαν για το συγκεκριμένο ζήτημα οι πρωθυπουργοί Ελλάδας και Τουρκίας. Αξίζει να σημειωθεί ότι η εταιρεία έχει ξεκινήσει τη σχετική προσπάθεια τα τελευταία δύο χρόνια, στο πλαίσιο της στρατηγικής της για την ανάπτυξη νέων δρομολογίων. Οπως τονίζεται σε σχετική ανακοίνωση, η ακτοπλοϊκή σύνδεση θα γίνει στη λογική της κρουαζιέρας τακτικής δρομολόγησης και θα προσφέρει υπηρεσίες κρουαζιέρας για το επιβατικό κοινό, ενώ παράλληλα θα εξυπηρετεί και εμπορικές μεταφορές. Η Hellenic Seaways πρόκειται να εντάξει τρία πλήρως ανακαινισμένα πλοία στον στόλο της κατά το προσεχές καλοκαίρι, με αποτέλεσμα να λειτουργεί συνολικά 22 πλοία (συμβατικά και ταχύπλοα), διαθέτοντας έτσι τον μεγαλύτερο στόλο στον κλάδο της ακτοπλοΐας.

Ανάπτυξη για δημιουργία νέων θέσεων εργασίας

Εκδήλωση με θέμα «Νέες πραγματικές θέσεις εργασίας: χτίζοντας την επιστροφή μας στην ανάπτυξη» πραγματοποίησε το Ελληνοαμερικανικό Εμπορικό Επιμελητήριο. Πρόκειται για εκδήλωση στην οποία τέθηκαν οι βάσεις για τις δράσεις που θα πραγματοποιηθούν εντός του 2016 από τη νέα επιτροπή απασχόλησης του Επιμελητηρίου. Ο πρόεδρος του Ελληνοαμερικανικού Εμπορικού Επιμελητηρίου, Σίμος Αναστασόπουλος, κατά τη διάρκεια του χαιρετισμού του τόνισε την αναγκαιότητα να προχωρήσουμε άμεσα σε διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις που θα κάνουν το οικονομικό περιβάλλον φιλικότερο για την ανάπτυξη των νέων επιχειρηματικών προσπαθειών και τις επενδύσεις, καθώς επίσης ότι πρέπει να γίνει κατανοητό από όλους ότι δεν μπορούν να δημιουργηθούν νέες θέσεις εργασίας χωρίς ανάπτυξη.

Η παγκόσμια πλατφόρμα σύγκρισης ξενοδοχειακών τιμών της Trivago αλλάζει τον τρόπο υπολογισμού των στοιχείων για τη διαμόρφωση της μέσης online ξενοδοχειακής τιμής. Το νέο σύστημα που τίθεται σε εφαρμογή από σήμερα δεν θα λαμβάνει υπόψη τις ακραίες τιμές που ενίοτε εμφανίζονταν ως τιμή ανά διανυκτέρευση από μικρό ποσοστό ξενοδοχείων. Στα νέα δεδομένα θα προσαρμοστούν και οι περυσινές τιμές. Με την αναπροσαρμογή και των περυσινών τιμών η Ελλάδα θα εμφανίσει αύξηση κατά 15% της μέσης online τιμής γι’ αυτόν τον μήνα (84 ευρώ) και η Αθήνα κατά 12% (83 ευρώ). Η Ισπανία (104 ευρώ) και η Μαδρίτη (109 ευρώ) θα έχουν αύξηση κατά 14% και 18% αντίστοιχα, ενώ η Τουρκία (78 ευρώ) και η Κωνσταντινούπολη (78 ευρώ) πτώση κατά 14% και 20% αντίστοιχα.

Ρύθμιση οφειλών στη ΔΕΗ

Nα προβλεφθεί ειδικό πλαίσιο ρύθμισης οφειλών προς τη ΔΕΗ για τις ξενοδοχειακές μονάδες και τις μικρές οικογενειακές επιχειρήσεις ενοικιαζόμενων δωματίων στα νησιά που αντιμετωπίζουν τις αρνητικές συνέπειες από τις ανεξέλεγκτες μεταναστευτικές ροές ζητεί ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Μάνος Κόνσολας με ερώτηση που κατέθεσε στη Βουλή. Γενικότερα, ζητεί να ισχύει πλαίσιο ρυθμίσεων οφειλών για τις μονάδες και τις μικρές οικογενειακές επιχειρήσεις ενοικιαζόμενων δωματίων με δωδεκάμηνη λειτουργία έως 48 δόσεων, με εξάμηνη λειτουργία έως 36 δόσεων και με μικρότερη των έξι μηνών λειτουργία έως 24 δόσεων.

Ποιοι θα διεκδικήσουν τον τίτλο «Επιχειρηματίας της Χρονιάς»

Τον τίτλο του Ελληνα επιχειρηματία της χρονιάς θα διεκδικήσουν την Τρίτη 16 Μαρτίου οι επιχειρηματίες που διακρίθηκαν στον διαγωνισμό της Ernst & Young, που ανέδειξε νικητές σε τέσσερις επιμέρους κατηγορίες. Πρόκειται για τους κ.κ. Νικόλαο Γουλή, διευθύνοντα σύμβουλο της e-Travel Α.Ε. στην κατηγορία «Αυτοδημιούργητος επιχειρηματίας», Γεώργιο Κουτσολιούτσο, διευθύνοντα σύμβουλο του Folli Follie Group στην κατηγορία «Διεθνώς αναπτυσσόμενος επιχειρηματίας», Ιωάννη Τσερέπα, πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο της Lariplast στην κατηγορία «Δυναμικά αναπτυσσόμενος επιχειρηματίας» και Ελένη Πολυχρονοπούλου, αντιπρόεδρο Δ.Σ. Τεχνική Προστασίας Περιβάλλοντος στην κατηγορία «Πρωτοπόρος επιχειρηματίας». O νικητής θα εκπροσωπήσει την Ελλάδα στο «World Entrepreneur Of The Year» της E.Y., που θα πραγματοποιηθεί στο Μόντε Κάρλο τον Ιούνιο του 2016.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή