Κρέπα με καραμέλα, σοκολάτα και μπανάνες

Κρέπα με καραμέλα, σοκολάτα και μπανάνες

1' 17" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Γίνε ειδικός στην σπιτική κρέπα μέσα από τη συνταγή της γλυκιάς μας Νένας.

Προετοιμασία: 15΄

Υλικά για 5 κρέπες:

  • 5 κρέπες (βλέπε βασική συνταγή)
  • 2 μπανάνες, σε λεπτές ροδέλες
  • 80 γρ. σταφίδες μαύρες
  • 30 ml ρούμι
  • 200 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα, τριμμένη στη χοντρή πλευρά του τρίφτη
  • 80 γρ. φουντούκια, καβουρδισμένα σε αντικολλητικό τηγάνι για 1 – 2 λεπτά, χωρίς λιπαρή ουσία, και θρυμματισμένα στον πολυκόφτη σε σκόνη

Για την καραμέλα

  • 100 γρ. ζάχαρη
  • 180 ml κρέμα γάλακτος
  • 1 κουτ. σούπας βούτυρο αγελάδος

Για το σερβίρισμα (προαιρετικά)

  • ζάχαρη άχνη για το πασπάλισμα κακάο για το πασπάλισμα γλυκό του κουταλιού της αρεσκείας μας

Διαδικασία:

Γέμιση: Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τις σταφίδες με το ρούμι, την μπανάνα, το φουντούκι και τη σοκολάτα και τα αφήνουμε στην άκρη μέχρι να τα χρειαστούμε.

Καραμέλα: Σε μια μικρή κατσαρόλα βάζουμε τη ζάχαρη με περίπου 60 ml νερό και τη ζεσταίνουμε σε μέτρια φωτιά για περίπου 2 – 3 λεπτά, μέχρι να λιώσει η ζάχαρη. Δεν ανακατεύουμε, αλλά κάθε τόσο σείουμε την κατσαρόλα.

Αποσύρουμε από τη φωτιά, ρίχνουμε την κρέμα γάλακτος (προσεκτικά για να μην καούμε) και ξαναβάζουμε στη φωτιά, ανακατεύοντας για 1 – 2 λεπτά, μέχρι να ενσωματωθεί και να σχηματιστεί μια ρευστή καραμέλα. Ρίχνουμε το βούτυρο, ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει και αποσύρουμε από τη φωτιά.

Κρέπες: Βάζουμε κάθε κρέπα σε πιάτο, μοιράζουμε τη γέμιση στην επιφάνειά τους και τυλίγουμε σε ρολό ή διπλώνουμε στη μέση. Περιχύνουμε με λίγη από την καραμέλα. Αν θέλουμε, πασπαλίζουμε με λίγο κακάο ή ζάχαρη άχνη και γλυκό του κουταλιού και συνοδεύουμε με παγωτό πραλίνα.

Περισσότερες συνταγές στο www.gastronomos.gr

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή