Claire Boucher: Ιδανική μούσα

2' 52" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η Grimes, όπως είναι το καλλιτεχνικό όνομα της Claire Boucher, ταράζει τα νερά της μουσικής βιομηχανίας με το συγκεντρωτικό της ταλέντο και φωτογραφίζεται με δημιουργίες Louis Vuitton, εξηγώντας τι τη συνδέει με τον Nicolas Ghesquière.

 

—Πώς αντέδρασες την πρώτη φορά που προσκλήθηκες σε επίδειξη Louis Vuitton;

«Ήμουν πραγματικά ενθουσιασμένη. Σε κάθε κολεξιόν ο Nicolas κινείται σε μια εντελώς νέα κατεύθυνση και είναι φυσικά εκπληκτικό να το βλέπεις από κοντά. Επίσης, δεν είχα ξαναπετάξει ποτέ με ελικόπτερο».

—Τι σου αρέσει στη δουλειά του;

«Θεωρώ ότι συνδυάζει τη φαντασία με την κομψότητα. Νομίζω ότι κι εγώ προσπαθώ να πετύχω κάτι ανάλογο στη δουλειά μου, οπότε συντονιζόμαστε».

—Πώς εμπνέει η μόδα τη δημιουργικότητά σου;

«Οι σχεδιαστές και οι στυλίστες μπορεί να είναι οι πιο σημαντικοί συνεργάτες μου, με πολλούς τρόπους. Δεν έχω χρόνο να σχεδιάζω ρούχα, ούτε θα ήμουν ιδιαίτερα καλή σε κάτι τέτοιο, αλλά είναι σημαντικό κομμάτι αυτού που κάνω. Θέλω να δημιουργώ έναν κόσμο. Η Grimes πρέπει να είναι μια απόδραση, οπότε το κομμάτι της εικόνας και της ερμηνείας επηρεάζει πολύ τον τρόπο που η μουσική φτάνει στο κοινό. Είναι σημαντικό να μην υπερτονίζω το ερωτικό στοιχείο, ούτε και να αφιερώνω πολύ χρόνο στην “ομορφιά” αυτή καθαυτήν. Το να βρίσκεις μια ισορροπία που να είναι μοναδική και ενδιαφέρουσα χωρίς να καταφεύγεις σε έτοιμες λύσεις είναι δύσκολο αλλά και διασκεδαστικό».

—Πώς αντιλαμβάνεσαι γενικά τη μόδα; Έχεις κάποια «ένοχη απόλαυση» στο ντύσιμο;

«Πάντα μου άρεσε η μόδα. Νομίζω ότι η ένοχη απόλαυση που έχω είναι οι καμπαρντίνες, γιατί αν έχεις ένα ιδιαίτερο πανωφόρι μπορείς από κάτω να φοράς ακόμα και πιτζάμες και κανείς να μην το καταλάβει».

—Ποια είναι τα αγαπημένα σου κομμάτια Louis Vuitton αυτή τη σεζόν;

«Τα γάντια χωρίς δάχτυλα μου φαίνονται πολύ cool. Λατρεύω την αισθητική τύπου μποξ, ράλι και τα σχετικά. Είναι σκληρό look, αλλά μπορεί να μετατρέψει μια κατά τα άλλα μπανάλ εμφάνιση σε πολύ ενδιαφέρουσα».

Claire Boucher: Ιδανική μούσα-1

—Πώς θα περιέγραφες το νέο σου άλμπουμ, το «Art Angels»;

«Νομίζω ότι είναι ένα ροκ άλμπουμ φτιαγμένο από εξωγήινους».

—Στο «Art Angels» έκανες τα πάντα: έγραψες τα τραγούδια, έκανες την παραγωγή, έπαιξες κιθάρα, βιολί και ντραμς. Είναι επειδή ήθελες να έχεις τον απόλυτο έλεγχο;

«Ο έλεγχος είναι σημαντικός για μένα. Αν κάτι δεν το κάνω εγώ η ίδια, δεν αισθάνομαι ότι ένα τραγούδι είναι απόλυτα δικό μου. Αν δεν έχω κάνει το 100%, πάντα αναφέρω με ποιους συνεργάστηκα. Αλλά τελικά προτιμώ να δημιουργώ μόνη».

—Τι σε εμπνέει όταν γράφεις τραγούδια;

«Τα πάντα: ταινίες, η φύση, άλλες μουσικές, βιβλία, άνθρωποι».

—Ποιες είναι οι μουσικές σου επιρροές;

«Τα πάντα. Ειδικά πράγματα που μισώ. Όταν πρέπει να προκαλέσεις τον εαυτό σου να δουλέψει με έναν τρόπο που δεν απολαμβάνεις ενστικτωδώς, τότε δημιουργείς κάτι πιο ενδιαφέρον».

—Πώς αντιμετωπίζεις τα social media;

«Δεν δημοσιεύω σχεδόν τίποτα προσωπικό. Απεχθάνομαι τα social media, νομίζω ότι θα καταστρέψουν την κοινωνία. Θα τα καταργούσα, αν δεν ήταν σημαντικά για την προώθηση της δουλειάς μου. Πρέπει όμως να τα χρησιμοποιώ για να μιλάω απευθείας στους φαν μου, αφού δεν εμπιστεύομαι τα μέσα ενημέρωσης».

—Πώς φαντάζεσαι τον εαυτό σου στο μέλλον;

«Θα ήθελα μια μέρα να ξαναγυρίσω στο σχολείο, ίσως σε δέκα ή είκοσι χρόνια από σήμερα. Θα ήθελα να γίνω θαλάσσια βιολόγος. Θα ήθελα επίσης να κάνω ένα internship σε κινηματογραφικό πλατό, γιατί θα ήθελα να δουλέψω στον κινηματογράφο κάνοντας οτιδήποτε. Και να χτίσω ένα πρότυπο σχολείο για μη προνομιούχα κορίτσια ή να ξεκινήσω μια περιβαλλοντική εκπομπή μαγειρικής».

Claire Boucher: Ιδανική μούσα-2

O Nicolas Ghesquière  

 

PHOTOS BY KS. HAIR: DAMIEN BOISSINOT/JED ROOT AGENCY. MAKEUP: CHRISTELLE COQUET/CALLISTE AGENCY.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή