Προσωπα: Απεβίωσε ο Πίτερ Μάξγουελ Ντέιβις

Προσωπα: Απεβίωσε ο Πίτερ Μάξγουελ Ντέιβις

1' 37" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Προσωπικότητα της μουσικής σκηνής, ο Βρετανός συνθέτης σερ Πίτερ Μάξγουελ Ντέιβις (φωτ.) πέθανε από λευχαιμία σε ηλικία 81 ετών. Ο Ντέιβις ήταν ένα από τα πιο γνωστά ονόματα ανάμεσα στους σύγχρονους συνθέτες, δημιουργός 300 και πλέον έργων, τα περισσότερα πρωτοποριακά, όπως οι όπερες «Ο φάρος» και «Οκτώ τραγούδια για έναν τρελό βασιλιά» (1969). Η πιο διάσημη σύνθεσή του ήταν το υποβλητικό «Farewell To Stromness» για σόλο πιάνο.

(…) Εχουν εκατομμύρια θαυμαστές σε ολόκληρο τον κόσμο, που δεν χάνουν συναυλία τους. Κάθε φορά που ανακοινώνουν μια εμφάνιση, τα εισιτήρια εξαφανίζονται. Το ίδιο αναμένεται να γίνει και φέτος, μιας και οι Radiohead θα κάνουν την πρώτη τους μεγάλη περιοδεία μετά το 2012 σε διάφορες χώρες ανά τον κόσμο, από το Μεξικό μέχρι τη Βρετανία. Με τον τραγουδιστή τους Τομ Γιορκ να κλέβει πάντα την παράσταση, το συγκρότημα μάλλον έχει και ένα καινούργιο άλμπουμ στις αποσκευές του, αν και αυτή η πληροφορία δεν έχει ακόμα επιβεβαιωθεί.

(…) Το φαινόμενο δεν είναι μόνο ελληνικό, ούτε μόνον στην Ειδομένη, όπου ο Αϊ Ουέι Ουέι προσπάθησε να τραβήξει για άλλη μια φορά τα φώτα των προβολέων επάνω του χρησιμοποιώντας το δράμα των προσφύγων. Στη Βρετανία πολλοί σταρ έχουν μάλλον εκτεθεί στην προσπάθειά τους να δείξουν ότι σκαμπάζουν από πολιτική και ότι είναι στο πλευρό των αδυνάτων. Ανάμεσα σε αυτούς ήταν ο Μπένεντικτ Κάμπερμπατς και η Εμα Τόμσον. Ο δημοσιογράφος Μάικλ Μπουρκ, που έχει ταξιδέψει σε πολλές εμπόλεμες ζώνες του πλανήτη, τους κατηγόρησε για το γεγονός ότι προσπαθούν να αποκομίσουν οφέλη μέσα από τη δημοσιότητα της συμπόνιας.

(…) Μας οδηγεί πάντοτε η κατάθλιψη στην αδράνεια; Απ’ ό,τι φαίνεται, μερικοί άνθρωποι μπορούν να την αντιμετωπίσουν μέσα από τη δουλειά τους και να βγουν κερδισμένοι. Η Γαλλίδα ηθοποιός Φανί Αρντάν σε πρόσφατη συνέντευξή της στην εφημερίδα «Γκάρντιαν» δηλώνει ότι πάντα τα έβλεπε όλα μαύρα, αλλά την έσωσε το επάγγελμά της. Ομολογεί, μάλιστα, ότι δεν πήγε ποτέ σε ψυχαναλυτή, διότι, αν το έκανε, θα άρχιζε να κλαίει και το κλάμα δεν θα τελείωνε ποτέ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή