Μανιφέστα Μαζιώτη και «Συνωμοσίας Πυρήνων της Φωτιάς» για την απόδραση

Μανιφέστα Μαζιώτη και «Συνωμοσίας Πυρήνων της Φωτιάς» για την απόδραση

1' 15" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Δύο ξεχωριστές επιστολές-μανιφέστα για την πρόσφατη απόπειρα απόδρασης με ελικόπτερο από τις φυλακές Κορυδαλλού ανήρτησαν χθες στο Αthens Indymedia ο Νίκος Μαζιώτης και φυλακισμένα μέλη της «Συνωμοσίας Πυρήνων της Φωτιάς».

Ο πρώτος χαρακτήρισε το σχέδιο της καταζητούμενης συντρόφου του, Πόλας Ρούπα, «επαναστατική πράξη» και «ενέργεια αντάρτικου για την απελευθέρωση πολιτικών κρατουμένων». «Η επιχείρηση απόδρασης ήταν μια ενέργεια προς την κατεύθυνση συνέχισης της ένοπλης επαναστατικής δράσης», ανέφερε σχετικά και προσέθεσε ότι «η ένοπλη δράση είναι πιο επίκαιρη και αναγκαία από ποτέ υπό τις σημερινές συνθήκες». Ο Μαζιώτης χαρακτήρισε «συνειδητή πολιτική απόφαση» τη βαρύτατη καταδίκη του για τη βομβιστική επίθεση εναντίον της Τράπεζας της Ελλάδος και τη συμμετοχή του σε δύο ένοπλες ληστείες τραπεζών (καταδικάστηκε σε ισόβια συν 129 χρόνια κάθειρξη) ισχυριζόμενος ότι στοχεύει στην τρομοκράτηση όσων «θα θελήσουν να επιλέξουν τον ένοπλο αγώνα».

Ταυτόχρονα, ως έμμεση επιβεβαίωση των εκτιμήσεων ότι στο σχέδιο απόδρασης από τον Κορυδαλλό θα συμμετείχαν και φυλακισμένα μέλη της «Συνωμοσίας Πυρήνων της Φωτιάς» ερμηνεύεται η δημοσιοποίηση, χθες, επιστολής που υπογράφουν τα αδέλφια Χρήστος και Γεράσιμος Τσάκαλος, ο Γιώργος Πολύδωρος και η Ολγα Οικονομίδου. Το κείμενο έχει τίτλο «Ελεύθεροι πολιορκημένοι» και σε αυτό οι υπογράφοντες αναφέρουν μεταξύ άλλων: «Κι αν ακόμα μία φορά το πολυπόθητο ραντεβού μας με την ελευθερία αναβλήθηκε από τη θρασυδειλία ενός πιλότου, πρώην αστυνομικού, και το ελικόπτερο δεν έφτασε στον προορισμό του, αυτό δεν σημαίνει ότι θα παραδοθούμε…». Προσθέτουν ότι «η ανάκτηση της ελευθερίας θα γίνει μόνο μέσα από την επαναστατική βία» και απευθύνουν «συντροφικούς» χαιρετισμούς στην καταδικασμένη για συμμετοχή στον «Επαναστατικό Αγώνα» φυγόποινη Πόλα Ρούπα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή