Πήρε την πρόκριση, χάνει τη 2η θέση

Πήρε την πρόκριση, χάνει τη 2η θέση

2' 35" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Αποστολή εξετέλεσθη» για τον Παναθηναϊκό, έστω και κατά το ήμισι, κόντρα στη Λοκομοτίβ, την οποία νίκησε (84-79) για πρώτη φορά στη φετινή Ευρωλίγκα και προκρίθηκε στα πλέι οφ, αλλά δεν κάλυψε τη διαφορά των εννέα πόντων (την «άγγιξε» στα 15΄΄ με το σκορ 84-77, αλλά ο Διαμαντίδης αστόχησε σε τρίποντο) και είναι σχεδόν ανέφικτο να διεκδικήσει τη δεύτερη θέση και το πλεονέκτημα έδρας.

Στις τρεις τελευταίες αγωνιστικές, ο Παναθηναϊκός θα παίξει, κατά σειρά, με την Νταρουσάφακα (εκτός), την Τσεντεβίτα (εντός) και την Εφές (εκτός), ενώ αντίστοιχα η Λόκο θα αντιμετωπίσει τον Ερ. Αστέρα (εντός), τη Μάλαγα (εντός) και την Νταρουσάφακα (εκτός). Αν και υπάρχει βαθμολογική ρευστότητα στον άλλο όμιλο, πιθανότερος αντίπαλος του Παναθηναϊκού προβάλλει η Λαμποράλ Κούτσα, που θα έχει πλεονέκτημα έδρας.

Αγωνιστικά, η άμυνα των γηπεδούχων ήταν ασύνδετη στο α΄ ημίχρονο (36-41) και μπορεί να δέχτηκε μόλις έναν πόντο από τον επικίνδυνο Ντιλέινι και ο Ντρέιπερ να έμεινε στο μηδέν, αλλά η Λοκομοτίβ ήταν πάλι «Λερναία Υδρα» στην επίθεσή της.

Η τετράδα των Ράντολφ, Κλαβέρ, Τζάνιγκ και Ζούμπκοφ δημιούργησε συνεχή ρήγματα στον ΠΑΟ, που προσπάθησε ανορθόδοξα από την επίθεση να επιβάλει τον ρυθμό του, έχοντας 1/8 τρίποντα. Η Λοκομοτίβ αξιοποίησε την ατομική ποιότητα των παικτών της, αμυντικά «έκλεισε» τους διαδρόμους στη ρακέτα της και κατάφερε να «απομονώσει» τον Ραντούλιτσα, ενώ στο 3ο δεκάλεπτο προηγήθηκε με 45-52 και 54-60, χάρις σε 5 επιθετικά ριμπάουντ και στη σταδιακή βελτίωση του Ντιλέινι. Ο Παναθηναϊκός με μπροστάρη τον Διαμαντίδη αφυπνίστηκε στο τελευταίο τρίλεπτο, ισοφάρισε σε 74-74 με τρίποντο του Καλάθη, ο Ουίλιαμς σημείωσε έξι πολύτιμους πόντους, ο Διαμαντίδης και ο Γκιστ πρόσθεσαν 4 πόντους στην ανατροπή, ενώ ο Καλάθης εξουδετέρωσε πλήρως τον Ντιλέινι. Η διαφορά όμως δεν ήρθε.

ΠΑΟ: Χέινς, Πάβλοβιτς 5, Φώτσης 2, Ραντούλιτσα 8, Φελντέιν 5 (1), Διαμαντίδης 15 (2), Γκιστ 16, Καλάθης 12 (2), Κούζμιτς, Ουίλιαμς 16, Χάντερ 5.

ΛΟΚΟΜΟΤΙΒ: Ντιλέινι 11 (1), Σίνγκλετον 3 (1), Ράντολφ 13, Ντρέιπερ 8 (2), Κλαβέρ 13 (1), Τζάνινγκ 16 (4), Βορόνοφ 8, Ζούμπκοφ 7 (1), Μπρόκχοφ.

Τα αποτελέσματα (11η αγ.): ΤΣΣΚΑ – Λαμποράλ 90-78, Μπαρτσελόνα – Ρεάλ 72-65, Φενέρμπαχτσε – Νταρουσάφακα 77-69. Σήμερα: Μάλαγα – Ερυθρός Αστέρας, Εφές – Τσεντεβίτα.

• Η νίκη είναι ο αυτονόητος και αποκλειστικός στόχος του Ολυμπιακού στο σημερινό παιχνίδι με αντίπαλο τη Ζαλγκίρις, στο ΣΕΦ (21.45) για την 11η αγωνιστική, και οι «ερυθρόλευκοι» επιβάλλεται να μη γνωρίσουν άλλη ήττα μέχρι την ολοκλήρωση της φάσης των «16», προκειμένου να προλάβουν να προκριθούν. Ο τεχνικός του Ολυμπιακού, Γιάννης Σφαιρόπουλος, χαρακτήρισε σκληρή και επίμονη ομάδα τη Ζαλγκίρις.

• Στην αντεπίθεση πέρασε η FIBA για την προσφυγή της Ευρωλίγκας στην επιτροπή ανταγωνισμού της Ευρωπαϊκής Ενωσης και με επιστολή της στις 11 ομάδες που υπέγραψαν το δεσμευτικό δεκαετές συμβόλαιο με την Ευρωλίγκα, επισημαίνεται ότι στους όρους υπάρχει παραβατικότητα, γιατί στις αποφάσεις της γενικής συνέλευσης της ECA αρκεί η συναίνεση μόλις των έξι εκ των έντεκα ομάδων για να ληφθούν αποφάσεις. Οι υπόλοιπες πέντε ομάδες, ακόμη κι αν διαφωνούν, οφείλουν να συμμορφωθούν με τη στάση της πλειοψηφίας, καθώς σε διαφορετική περίπτωση προβλέπεται ποινική ρήτρα ύψους δέκα εκατ. ευρώ.

• Η Λευκάδα θα φιλοξενήσει το φάιναλ φορ του 21ου Κυπέλλου Γυναικών και στους σημερινούς ημιτελικούς θα παίξουν Παναθηναϊκός – Αθηναϊκός (16.00) και Ολυμπιακός – ΠΑΟΚ (19.00).

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή