Σε κατ’ οίκον περιορισμό ο Γ. Ρουπακιάς

Σε κατ’ οίκον περιορισμό ο Γ. Ρουπακιάς

2' 6" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

H προαναγγελθείσα από καιρό αποφυλάκιση του Γιώργου Ρουπακιά, καθ’ ομολογίαν δολοφόνου του Παύλου Φύσσα, πραγματοποιήθηκε τελικά χθες, με τη συμπλήρωση του ανώτατου ορίου προσωρινής του κράτησης, καθώς η δικαιοσύνη, για μία ακόμα φορά, δεν στάθηκε ικανή να διαχειριστεί σε σύντομο χρόνο μια τόσο σοβαρή υπόθεση.

Ο Γιώργος Ρουπακιάς βγήκε νωρίς το πρωί της Παρασκευής από τις φυλακές Κορυδαλλού όπου ήταν έγκλειστος και οδηγήθηκε σε κατ’ οίκον περιορισμό, σύμφωνα με τους περιοριστικούς όρους που έχουν επιβληθεί από το Συμβούλιο των Εφετών.

Η αποφυλάκισή του έχει προκαλέσει, όπως είναι φυσικό, ποικίλες και από πολλές πλευρές αντιδράσεις, καθώς ο Ρουπακιάς είναι η εμβληματική φυσιογνωμία στην πολύκροτη δίκη της Χρυσής Αυγής, κατηγορούμενος για τη στυγερή δολοφονία του Παύλου Φύσσα στο Κερατσίνι τον Σεπτέμβριο του 2013, γεγονός που λειτούργησε ως καταλύτης για την απόδοση ποινικών ευθυνών στον σκληρό πυρήνα της Χρυσής Αυγής.

Η παρέλευση του ανώτατου ορίου προσωρινής κράτησης και για τον Γιώργο Ρουπακιά υπήρξε από καιρό το μεγάλο ζητούμενο των δικαστικών αρχών που ασχολήθηκαν με την έρευνα της υπόθεσης, καθώς από την εποχή της ανάκρισης οι ειδικές ανακρίτριες Ιωάννα Κλάπα και Μαρία Δημητροπούλου είχαν προειδοποιήσει πως αν οι δικαστικές εξελίξεις δεν τρέξουν γρήγορα, ο Ρουπακιάς θα έβγαινε από τη φυλακή πριν δικαστεί.

Η εξέλιξη, άλλωστε, της δίκης της Χ.Α. που διεξάγεται από τον περασμένο Απρίλιο (κοντεύει ένα χρόνο) με αργούς ρυθμούς δικαίωσε τις ανησυχίες που είχαν διατυπωθεί για λήξη του χρόνου προσωρινής κράτησης για τον Ρουπακιά, ο οποίος στο εξής και όσο η δίκη θα διεξάγεται θα βρίσκεται σε περιορισμό κατ’ οίκον και θα μετάγεται στο δικαστήριο υπό αστυνομική φρούρηση.

Ο Ρουπακιάς είναι ο τελευταίος από τους προσωρινά κρατούμενους για την εγκληματική δράση της Χρυσής Αυγής που βγήκε από τη φυλακή, καθώς όλοι έχουν από καιρό αποφυλακιστεί διαρκούσης της δίκης τους. Η δίκη της Χ.Α. τους τελευταίους μήνες με την αποχή των δικηγόρων λόγω του ασφαλιστικού δεν διεξάγεται, με αποτέλεσμα η ακροαματική διαδικασία να έχει παγώσει και η έρευνα της υπόθεσης να βρίσκεται ακόμα στην έρευνα της δολοφονίας του Παύλου Φύσσα, ενώ έπονται πολλές άλλες υποθέσεις εγκληματικών ενεργειών από στελέχη της Χρυσής Αυγής.

Ο Γιώργος Ρουπακιάς παρέμεινε στη φυλακή για 30 μήνες ως προσωρινά κρατούμενος, καθώς εκτός από το ένταλμα που εκδόθηκε σε βάρος του για τη δολοφονία Φύσσα, οι δικαστικές αρχές στη συνέχεια του απήγγειλαν και άλλες κατηγορίες με την έκδοση και άλλων ενταλμάτων προσωρινής κράτησης.

Η αποφυλάκισή του χθες έγινε σε συνθήκες αυστηρής αστυνομικής φρούρησης για λόγους ασφαλείας, καθώς οι αντιδράσεις για την αποφυλάκισή του υπήρξαν έντονες, ενώ την απογοήτευσή τους έχουν εκφράσει για το γεγονός και οι τραγικοί γονείς του Παύλου Φύσσα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή