Κβαντομηχανική και 1821 τα δύο νέα μαθήματα στη «σκηνή» του Mathesis

Κβαντομηχανική και 1821 τα δύο νέα μαθήματα στη «σκηνή» του Mathesis

1' 13" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Δύο νέα διαδικτυακά μαθήματα του Mathesis ξεκινούν αυτές τις ημέρες. Συγκεκριμένα, τρεις μόλις μέρες μετά τον εορτασμό των 195 χρόνων από την Επανάσταση του 1821, η αναπληρώτρια καθηγήτρια του Πανεπιστημίου Αθηνών, Μαρία Ευθυμίου, ανεβαίνει και πάλι στη «σκηνή» του Mathesis, αυτή τη φορά για να ρίξει άπλετο φως «σε ένα δύσκολο εγχείρημα μιας περίπλοκης κοινωνίας», ενώ ο Στέφανος Τραχανάς, επίτιμος διδάκτορας του Πανεπιστημίου Κρήτης, υπόσχεται να μας δείξει την «κβαντομηχανική εν δράσει» στον θαυμαστό κόσμο των μορίων και των νέων υλικών!

Το Κέντρο Ανοικτών Διαδικτυακών Μαθημάτων – Mathesis ιδρύθηκε το 2015 (τα πρώτα μαθήματα ξεκίνησαν τον Νοέμβριο με περίπου 11.000 φοιτητές) ως ιδιαίτερο τμήμα των Πανεπιστημιακών Εκδόσεων Κρήτης (ΠΕΚ), με αποκλειστικό σκοπό τη δημιουργία και δωρεάν προσφορά στους φοιτητές, τους επιστήμονες και, ευρύτερα, το κοινό, διαδικτυακών μαθημάτων στο επίπεδο των καλύτερων διεθνών προτύπων. Τα μαθήματα βιντεοσκοπούνται σε στούντιο, με τη λογική της διδασκαλίας μιας ενότητας. Δηλαδή γυρίζονται βίντεο μέσης διάρκειας 10 λεπτών, ευχάριστα στην παρακολούθηση και την επανάληψη. Τα μαθήματα προσφέρονται δωρεάν χάρις στη στήριξή τους από το Ιδρυμα «Σταύρος Νιάρχος». Τα δύο νέα μαθήματα είναι:

• «Εφαρμοσμένη Κβαντομηχανική – 2: Μόρια». Διδάσκει ο Στέφανος Τραχανάς, επίτιμος διδάκτορας του Παν. Κρήτης. Το μάθημα ξεκινά αύριο και έχει διάρκεια 5 εβδομάδες.

• «Η Επανάσταση του 1821: Ενα δύσκολο εγχείρημα μιας περίπλοκης κοινωνίας». Διδάσκει η Μαρία Ευθυμίου, αναπληρώτρια καθηγήτρια Ιστορίας στο Παν. Αθηνών. Το μάθημα αρχίζει στις 28/3, με διάρκεια 5 εβδομάδες.

Οι εγγραφές για τα μαθήματα συνεχίζονται στον ιστότοπο mathesis.cup.gr όπου και παρέχονται περισσότερες πληροφορίες.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή