Εγκαίνια εικαστικής έκθεσης «Οψάριον» στο εστιατόριο Varoulko Seaside με τη συνεργασία της αίθουσας τέχνης Τεχνοχώρος

Εγκαίνια εικαστικής έκθεσης «Οψάριον» στο εστιατόριο Varoulko Seaside με τη συνεργασία της αίθουσας τέχνης Τεχνοχώρος

1' 14" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Την Πέμπτη 17 Μαρτίου  εγκαινιάστηκε η πρώτη έκθεση με τίτλο «Οψάριον» υπό την επιμέλεια της ιστορικού τέχνης, Λουϊζας Καραπιδάκη, η οποία και θα διαρκέσει μέχρι μέσα Μαΐου. Στα εγκαίνια παρευρέθησαν εκπρόσωποι της τέχνης και του πολιτισμού, οι οποίοι είχαν την ευκαιρία να περιηγηθούν στην έκθεση παρουσία όλων των καλλιτεχνών, και να απολαύσουν τα εκλεκτά εδέσματα που είχε ετοιμάσει ο Λευτέρης Λαζάρου με θέα τη φωτισμένη μαρίνα στου Μικρολίμανου.

Τα  έργα   φιλοξενούνται στην αίθουσα “Αrt Deck” στο δεύτερο όροφο  του νέου πολυχώρου εκδηλώσεων του Varoulko Seaside που άνοιξε πρόσφατα στο Μικρολίμανο και διατίθεται για prive’ εκδηλώσεις και πολιτιστικές δράσεις. Το κτίριο έχει μεταμορφωθεί σε μία γκαλερί, όπου οι συνδαιτημόνες  έχουν την ευκαιρία γίνουν όχι μόνο θεατές, αλλά και «κριτικοί» τέχνης και να επηρεάσουν καθοριστικά την εξέλιξη του project, αποτυπώνοντας τις εντυπώσεις τους και αναδεικνύοντας το έργο μεγαλύτερης αποδοχής.

Στην έκθεση «Οψάριον» σύγχρονοι Έλληνες εικαστικοί φιλοτεχνούν έργα (γλυπτά, χαρακτικά, ζωγραφικά και κατασκευές) απεικονίζοντας ως κεντρικό θέμα βυθούς και ψάρια με ρεαλιστική, ποιητική ή και σουρεαλιστική διάθεση. Πολλά από τα έργα δημιουργήθηκαν αποκλειστικά για την έκθεση και άλλα επιλέχθηκαν από την κυρία Καραπιδάκη για το σκοπό αυτό.

Οι καλλιτέχνες που συμμετέχουν υπό την επιμέλεια της Λουΐζας Καραπιδάκη είναι οι: Χρήστος Αρτέμης, Στάθης Βατανίδης, Γιώργος Βορρές, Λουκάς Γεραλής, Αντώνης Καστρινάκης, Αγγέλικα Κοροβέση, Γρηγόρης Κότσαρης, Μιχάλης Κότσαρης, Γιάννης Μανιατάκος, Νατάσα Μεταξά, Σταυρούλα Μιχαλοπούλου, Θανάσης Μπερούτσος, Ιόλη Ξιφαρά, Μιλτιάδης Πεταλάς, Κωνσταντίνα Συλίκου, Βασίλης Τάγκαλος, Δημήτρης Τζάνης και Francesco Moretti.

 

VAROULKOSEASIDE

Αίθουσα Art Deck

Ακτή Κουμουνδούρου 54, Μικρολίμανο, Πειραιάς                                                                 

210 5228400                                                                                    

www.varoulko.gr                 

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή