Αερομαχία πλησίον της Λέσβου

Αερομαχία πλησίον της Λέσβου

39" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Αερομαχία ανάμεσα σε δύο ελληνικά και δύο τουρκικά F-16 σημειώθηκε χθες το μεσημέρι στις 15.40 στα νοτιοδυτικά της Λέσβου. Το ζεύγος των τουρκικών F-16 αποσπάσθηκε από ομάδα έξι αεροπλάνων του ίδιου τύπου που εισήλθαν στο FIR Αθηνών μεταξύ Λέσβου και Λήμνου. Εν συνεχεία, το τουρκικό ζεύγος οπλισμένων F-16 αναχαιτίσθηκε από δύο ελληνικά μαχητικά του ιδίου τύπου και εξήλθε του FIR Αθηνών νοτιοανατολικά της Λέσβου.

Η εμπλοκή των μαχητικών στην περιοχή συνέβη την ώρα που βρίσκονταν σε εξέλιξη οι διαπραγματεύσεις Τουρκίας –Ε.Ε. στις Βρυξέλλες, κυρίως, όμως ενώ στην ευρύτερη περιοχή της Λέσβου υπάρχει παρουσία των πλοίων που έχουν αποσπασθεί στη νατοϊκή μοίρα που έχει επιφορτιστεί με τον έλεγχο των προσφυγικών ροών. Συγκεκριμένα, την ώρα της εμπλοκής βορείως της Λέσβου (κοντά στον Μόλυβο) βρισκόταν το καναδικό «Fredericton» και νοτίως του νησιού η φρεγάτα «Σαλαμίς».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή