Πράσινο φως από τον WADA στην Ελλάδα

Πράσινο φως από τον WADA στην Ελλάδα

1' 18" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο πλήρης κι εμπρόθεσμος εναρμονισμός της Ελληνικής Νομοθεσίας με τον Διεθνή Κώδικά της ανακοινώθηκε κι επίσημα από τον WADA (Παγκόσμιος Οργανισμός Καταπολέμησης Ντόπινκ).

Οι εθνικές οργανώσεις αντιντόπινγκ του Βελγίου, της Ελλάδας, της Βραζιλίας και της Γαλλίας επίλυσαν όλα τα θέματα που αφορούσαν τον Κώδικα και πλέον θεωρούνται απόλυτα συμμορφωμένες με τις διατάξεις του. Οι εθνικές οργανώσεις της Ισπανίας και του Μεξικού δεν έχουν επιλύσει αντίστοιχα  προβλήματα και, γι αυτό θεωρούνται ακόμα μη εναρμονισμένες» αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση που εξέδωσε η WADA αργά χθες.

H WADA ενέκρινε τον εναρμονισμό της χώρας μας με τον Διεθνή Κώδικα Αντιντόπινγκ χωρίς παρατήρηση ή αστερίσκο, αντίθετα με άλλες χώρες, από τις οποίες ζητήθηκαν κατά περίπτωση επιπλέον σύσταση πειθαρχικής επιτροπής, ένταξη του κανονισμού στο εθνικό νομικό σύστημα, πιστοποιημένο εργαστήριο ελέγχων ή ανατέθηκαν οι έλεγχοι ντόπινγκ στις διεθνείς αθλητικές ομοσπονδίες. 

Μετά την οριστική διευθέτηση του εναρμονισμού της ελληνικής νομοθεσίας με τα διεθνώς κρατούντα, ο Υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού κ. Σταύρος  Κοντονής  μεταξύ άλλων δήλωσε:

«Η Ελληνική Κυβέρνηση αφενός τήρησε στο έπακρο τις δεσμεύσεις της  προς την διεθνή αθλητική κοινότητα, επιδεικνύοντας υπευθυνότητα  και απόλυτη πολιτική συνέπεια λόγων και έργων, κι αφετέρου εκσυγχρόνισε, μετά από χρόνια αδιαφορίας, το εθνικό σύστημα στη μάχη ενάντια στο ντόπινγκ.

Η ολυμπιακή οικογένεια της χώρας μας έχει πλέον όλα τα «σύγχρονα όπλα» να  πολεμήσει την μεγαλύτερη μάστιγα του σύγχρονου αθλητισμού.

Η ανακοίνωση της WADA επιβεβαίωσε περίτρανα, επίσης, ότι η επιμονή της Αθλητικής Ηγεσίας στις κατεπείγουσες διαδικασίες ψήφισης του νόμου ήταν απολύτως ενδεδειγμένη και, παρά τις ανεξήγητες αντιδράσεις στη διάρκεια της κοινοβουλευτικής διαδικασίας, περιφρούρησε σε απόλυτο βαθμό το διεθνές κύρος και την αξιοπιστία της χώρας».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή