Η Ινδονησία καταγγέλει την Κίνα

Η Ινδονησία καταγγέλει την Κίνα

38" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η Ινδονησία καταγγέλει την παραβίαση -όπως ισχυρίζεται- των θαλάσσιων συνόρων της, από σκάφος της κινεζικής ακτοφυλακής, κοντά σε αμφισβητούμενη περιοχή της Νότιας Σινικής Θάλασσας. Η παραβίαση αυτή, έγινε μέσα στο Σαββατοκύριακο, σύμφωνα με τον υπουργό Εξωτερικών της Ινδονησίας.

Ο Ρέτνο Μαρσούντι είχε συνάντηση με Κινέζους διπλωμάτες στην Τζακάρτα, μετά το επεισόδιο, με την εμπλοκή ενός περιπολικού της κινεζικής ακτοφυλακής, ενός κινεζικού ψαράδικου και ενός περιπολικού σκάφους της Ινδονησίας, στην αμφισβητούμενη θαλάσσια περιοχή.

“Στη συνάντηση αυτή, εκφράσαμε τη σοβαρή αντίδρασή μας, για την παραβίαση από την κινεζική ακτοφυλακή των κυριαρχικών δικαιωμάτων της Ινδονησίας,” δήλωσε χαρακτηριστικά ο Μαρσούντι στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου.

Η Κίνα διεκδικεί μεγάλες θαλάσσεις ζώνες της Νότιας Σινικής Θάλασσας, μαζί με άλλες χώρες της περιοχής, ενώ η Ινδονησία, από την πλευρά της δεν έχει δημοσιοποιήσει οποιαδήποτε διεκδίκηση.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή