Π. Καμμένος: Αποφάσεις για να βγούμε από τα μνημόνια πριν από την Πρωτομαγιά

Π. Καμμένος: Αποφάσεις για να βγούμε από τα μνημόνια πριν από την Πρωτομαγιά

1' 12" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Να  βοηθήσουν οι Ηνωμένες Πολιτείες  το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο να λάβει αποφάσεις που θα διευκολύνουν την απόφαση εξόδου της Ελλάδας από τα μνημόνια πριν από την Πρωτομαγιά ζήτησε ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας Παναγιώτης Καμμένος.

Χαρακτηριστικά σε δηλώσεις του από τις ΗΠΑ όπου βρίσκεται τόνισε:  "Θέλω να σας πω ότι και στις επαφές τις οποίες έχω εδώ στις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής είναι ξεκάθαρο πλέον ότι από την πλευρά της Ευρωπαϊκής Ένωσης η αξιολόγηση είναι σε πάρα πολύ καλό επίπεδο. Από την πλευρά του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου ελπίζω ότι θα υπάρξουν εκείνες οι λύσεις, οι οποίες θα υποβοηθηθούν και από την πολιτική πλευρά από τις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής, ώστε να διευκολύνουν να ληφθεί η τελική απόφαση εξόδου της χώρας από τα μνημόνια πριν από την 1η Μαΐου".

Από εκεί και πέρα εξέφρασε την ικανοποίησή του για την απόφαση της Ευρωπαϊκής Ενωσης και της Τουρκίας για το προσφυγικό:

"Εγώ είμαι ιδιαίτερα ευτυχής, γιατί πλέον η συμφωνία του ΝΑΤΟ γίνεται αποδεκτή από την πλευρά της Τουρκίας, παρότι είχε υπογραφεί αλλά δεν είχε εφαρμοστεί και πιστεύω ότι η εκ νέου κύρωση αυτής της συνθήκης στο πλαίσιο πλέον και της Ευρωπαϊκής Ένωσης είναι ιδιαίτερα σημαντική για την Ελλάδα και ουσιαστικά σταματούν να υπάρχουν εκείνες οι φωνές που ακούστηκαν στην αρχή και δημιουργήθηκαν ορισμένοι φόβοι για αυτή τη συμφωνία. Θα θυμίσω ότι οι χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης έχουν υπογράψει το 2008 τη συνθήκη για τη μετανάστευση, όπου καθορίζεται ρητά ότι τα σύνορα της Ευρώπης είναι τα σύνορα της Ελλάδος".

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή