Παράταση προθεσμίας υποβολής προσφορών για ΤΡΑΙΝΟΣΕ-ΕΕΣΣΤΥ

Παράταση προθεσμίας υποβολής προσφορών για ΤΡΑΙΝΟΣΕ-ΕΕΣΣΤΥ

1' 22" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Tην τροποποίηση των χρονοδιαγραμμάτων στους διαγωνισμούς πώλησης του 100% της ΤΡΑΙΝΟΣΕ και της ΕΕΣΣΤΥ, αποφάσισε την περασμένη Παρασκευή το διοικητικό συμβούλιο του ΤΑΙΠΕΔ. Τα μέλη του δ.σ. αποφάσισαν τη μετάθεση του χρόνου υποβολής των δεσμευτικών προσφορών για την ΤΡΑΙΝΟΣΕ κατά περίπου ένα μήνα και της ΕΕΣΣΤΥ κατά περίπου δύο μήνες.

Ειδικότερα, για την ΤΡΑΙΝΟΣΕ η υποβολή των δεσμευτικών προσφορών ορίστηκε να πραγματοποιηθεί 31 Μαΐου 2016, αντί 26 Απριλίου 2016 που είχε οριστεί αρχικά. Για την ΕΕΣΣΤΥ η υποβολή των δεσμευτικών προσφορών ορίστηκε επίσης για 31 Μαΐου 2016, αντί 28 Μαρτίου 2016 που ίσχυε μέχρι και την περασμένη Πέμπτη. Μετά τις τροποποιήσεις αυτές, όπως αναμένονταν, οι δύο αποκρατικοποιήσεις λαμβάνουν μια μικρή παράταση, ενώ χρονικά συντονίζονται.

Κατά το ΤΑΙΠΕΔ, η απόφαση τροποποίησης του χρονοδιαγράμματος λήφθηκε έπειτα από ισάριθμα αιτήματα που έλαβε από τρεις δυνητικά ενδιαφερόμενους επενδυτές της ΤΡΑΙΝΟΣΕ για την παράταση της καταληκτικής προθεσμίας υποβολής αρχικού ενδιαφέροντος. Η υποβολή αυτή είχε οριστεί για χθες, 21 Μαρτίου 2016 και το ΤΑΙΠΕΔ αποφάσισε να τη μεταθέσει 15 Απριλίου 2016. Σε ό,τι αφορά την αποκρατικοποίηση της ΕΕΣΣΤΥ, το ΤΑΙΠΕΔ έλαβε γνώση αιτήματος ενδιαφερόμενου επενδυτή για παράταση της ημερομηνίας υποβολής δεσμευτικών προσφορών που είχε οριστεί για τις 28 Μαρτίου 2016, με το σκεπτικό ότι θα πρέπει να έχει ολοκληρωθεί η συμφωνία μεταξύ κυβέρνησης και θεσμών και η ψήφιση από τη Βουλή δύο κρίσιμων νομοσχεδίων, του φορολογικού και του ασφαλιστικού, τα οποία επηρεάζουν τις οικονομικές προσφορές που θα υποβληθούν.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το αίτημα υπέβαλε η γαλλική Alsthom. «Σταθμίζοντας τα δεδομένα και με στόχο την επιτυχή ολοκλήρωση των διαγωνισμών για την ιδιωτικοποίηση των δύο εταιρειών, το δ.σ. του ΤΑΙΠΕΔ αποφάσισε τη μεταβολή των βασικών ημερομηνιών των χρονοδιαγραμμάτων», ανακοίνωσε χθες το ΤΑΙΠΕΔ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή