Ενα βήμα πριν από τη συνεργασία της Starwood με τη νέα διεύθυνση του «Πεντελικόν»

Ενα βήμα πριν από τη συνεργασία της Starwood με τη νέα διεύθυνση του «Πεντελικόν»

1' 54" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στο τελικό στάδιο βρίσκονται οι διαπραγματεύσεις για τη σύναψη συνεργασίας μεταξύ τoυ διεθνούς ξενοδοχειακού ομίλου της Starwood Hotels and Resorts και της νέας ιδιοκτήτριας εταιρείας του ξενοδοχείου «Πεντελικόν» στο Κεφαλάρι.

Η ενδεχόμενη θετική κατάληξη των διαπραγματεύσεων θα σημάνει μία νέα εποχή για το ιστορικό ξενοδοχείο, το οποίο εξετάζεται να περιληφθεί στην πολυτελή ξενοδοχειακή αλυσίδα του ομίλου της Starwood, Τhe Luxury Collection. Υπενθυμίζεται ότι το «Πεντελικόν» πέρασε πέρυσι στην ιδιοκτησία εταιρείας συμφερόντων του ομογενούς από τη Βενεζουέλα Θ. Δουζόγλου, έπειτα από δημόσιο αναγκαστικό πλειστηριασμό του ακινήτου που διενήργησε η Alpha Bank λόγω οφειλών προς την τράπεζα της ιδιοκτήτριας μέχρι τότε εταιρείας «Ξενοδοχειακές Επιχειρήσεις Βάρδη Α.Ε.». Η νέα ιδιοκτήτρια εταιρεία διέκοψε τη λειτουργία του ξενοδοχείου στα τέλη Μαΐου 2015, ενημερώνοντας χωρίς να θέσει χρονοδιάγραμμα ότι προτίθεται να επαναλειτουργήσει την ιστορική μονάδα έπειτα από τη πραγματοποίηση εργασιών ανακαίνισης. Σύμφωνα με πληροφορίες, στόχος της είναι η επαναλειτουργία του ξενοδοχείου το αργότερο μέσα στο 2017 με τη διατήρηση της ιστορικής του επωνυμίας.

H Starwood διατηρεί συνεργασία με τη μορφή διαχείρισης ή franchise με 11 ξενοδοχειακές μονάδες στη χώρα μας μέσω των αλυσίδων της The Luxury Collection, Westin και Sheraton. Από το σύνολο των ξενοδοχείων τέσσερα βρίσκονται στην Αττική – Αθήνα, δύο στην Πελοπόννησο, δύο στη Σαντορίνη και από ένα στη Μύκονο, στη Ρόδο και στην Κρήτη. Παράλληλα, η Starwood, ελέγχοντας μετοχικά το δίκτυο ξενοδοχείων Design Hotels, έχει δώσει τη δυνατότητα σε επιλεγμένες μονάδες του τελευταίου να αξιοποιούν τα διεθνή συστήματα κρατήσεών της. Στην Ελλάδα τρία ξενοδοχεία-μέλη του δικτύου Design Hotels αξιοποιούν, ήδη, από τα μέσα Φεβρουαρίου το παγκόσμιο δίκτυο της Starwood. Τα ξενοδοχεία που βρίσκονται στο χαρτοφυλάκιο του ομίλου Yes είναι το Νew Hotel στην Αθήνα, το Periscope στο Κολωνάκι και το Semiramis στην Κηφισιά.

Στο μεταξύ, το υπό εκκόλαψη νέο εγχείρημα της Starwood στην ξενοδοχειακή αγορά της Αθήνας λαμβάνει χώρα σε μία ιδιαίτερα κρίσιμη περίοδο για τον διεθνή ξενοδοχειακό όμιλο, o οποίος αποτελεί στόχο εξαγοράς. Τελευταία εξέλιξη, η νέα προσφορά ύψους 13,6 δισ. δολ. που κατέθεσε η Marriott International για την εξαγορά της. Η προσφορά έγινε αποδεκτή από τη Starwood, η οποία, παράλληλα, απέρριψε πρόταση 13,16 δισ. δολ. που είχε προηγηθεί από την κινεζική Anbang Insurance Group. Αν ολοκληρωθεί η συμφωνία μεταξύ Starwood και Μarriott, θα δημιουργηθεί ένας από τους μεγαλύτερους ξενοδοχειακούς ομίλους στον κόσμο, με περισσότερα από 5.500 ξενοδοχεία και 1,1 εκατ. δωμάτια.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή