Πάλι από τα ΜΜΕ μαθαίνει για το κλίμα με την τρόικα

Πάλι από τα ΜΜΕ μαθαίνει για το κλίμα με την τρόικα

2' 48" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Επίθεση στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης, και κυρίως τους τηλεοπτικούς σταθμούς, εξαπέλυσε χθες ο υπουργός Οικονομικών Ευκλ. Τσακαλώτος (φωτ.). «Οσα ακούω στα δελτία των 8 και των 9 το βράδυ, είναι πολύ μακριά από αυτά που βιώνω στις συναντήσεις. Ισως λέγονται και γίνονται σε άλλες συναντήσεις στις οποίες δεν μετέχω εγώ», δήλωσε από το βήμα της Βουλής. Τον Ιανουάριο, ο κ. Τσακαλώτος είχε εξαπολύσει επίθεση στο ΔΝΤ –και εμμέσως στα ΜΜΕ– για τις διαρροές περί αντιρρήσεων του Ταμείου για τις προτάσεις της Ελλάδας στο ασφαλιστικό. Αντιρρήσεις για τις οποίες ο ίδιος τότε δήλωνε άγνοια. Τελικά, οι αντιρρήσεις αυτές επιβεβαιώθηκαν στην πράξη κατά τη διάρκεια των διαπραγματεύσεων. Θα πρέπει να περιμένουμε λίγες ημέρες για να διαπιστώσουμε αν και αυτή τη φορά οι πληροφορίες που μεταδίδουν τα ΜΜΕ θα επαληθευτούν.

Τροπολογία με την οποία το ΚΥΣΟΙΠ θα μπορεί απευθείας να προσλαμβάνει για 6 μήνες συμβούλους (φυσικά ή νομικά πρόσωπα) στο πλαίσιο της διαπραγμάτευσης, κατέθεσε χθες η κυβέρνηση. Με την τροπολογία αλλάζει τη διάρκεια των συμβάσεων που με Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου, πέρυσι τον Ιούλιο, όριζε στους 3 μήνες. Μέσω αυτής της διάταξης η κυβέρνηση προσέλαβε τον κ. Γκ. Κιμ, ο οποίος συμμετείχε στις διαπραγματεύσεις από τον Φεβρουάριο του 2015, ενώ η χθεσινή τροπολογία προκάλεσε την αντίδραση της αντιπολίτευσης. Το θέμα είναι να την αξιοποιήσει η κυβέρνηση προσλαμβάνοντας και μεγάλες εταιρείες, που μπορούν να προσφέρουν μεγαλύτερη βοήθεια από ό,τι μεμονωμένα πρόσωπα, όσο επαρκώς καταρτισμένα και αν είναι.

Στα γραφεία της ΑΛΤΕ η ΑΕΚ

Νέο χρήστη βρήκε το κτίριο που αποτέλεσε την έδρα μίας από τις πάλαι ποτέ «κραταιές» κατασκευαστικές εταιρείες της δεκαετίας του 1990 και των αρχών του 2000, της ΑΛΤΕ, του επιχειρηματία κ. Απόστολου Αλλαμανή. Ο λόγος για το κτίριο γραφείων επί της οδού Πάτμου και Ολύμπου, σε παράπλευρη οδό της Σπύρου Λούη, έναντι των εγκαταστάσεων του ΟΑΚΑ. Το κτίριο «μεταμορφώθηκε» το τελευταίο διάστημα, προκειμένου να αποτελέσει τη νέα διοικητική έδρα του ποδοσφαιρικού τμήματος της ΠΑΕ ΑΕΚ. Τα νέα γραφεία της ΠΑΕ θα λειτουργήσουν από την προσεχή Δευτέρα 28 Μαρτίου, καθώς ολοκληρώθηκαν οι εργασίες για την προσαρμογή του ακινήτου στις απαιτήσεις της ΑΕΚ.

«Οχι τεχνοκράτες για πρωθυπουργοί»

Υπέρ της εθνικής συνεννόησης, χωρίς όμως αυτό να σημαίνει άλλον πρωθυπουργό που δεν θα έχει αναδειχθεί από εκλογές, τάχθηκε ο πρόεδρος της Γενικής Συνομοσπονδίας Επαγγελματιών Βιοτεχνών Εμπόρων Ελλάδας (ΓΣΕΒΕΕ) Γιώργος Καββαθάς (φωτ.). «Τους πρωθυπουργούς τούς εκλέγει ο λαός. Εχω ζήσει τη συνταγματική εκτροπή του Νοεμβρίου του 2011 και δεν θέλω να την ξαναζήσω», τόνισε χαρακτηριστικά, αναφερόμενος στον σχηματισμό της κυβέρνησης Παπαδήμου. Και συνέχισε με νόημα: «Οι τεχνοκράτες είναι καλοί, είναι χρήσιμοι για να είναι κοντά στους πρωθυπουργούς. Οχι για να είναι οι ίδιοι πρωθυπουργοί».

Προγράμματα κοινωφελούς εργασίας μόνο για ανέργους

Τα προγράμματα κοινωφελούς εργασίας συγχρηματοδοτούνται από πόρους του Ευρωπαϊκού Κοινωνικού Ταμείου και εθνικούς πόρους, οι οποίοι προορίζονται αποκλειστικά και μόνο για την υποστήριξη των ανέργων και όχι των δήμων. Αυτή ήταν η άμεση απάντηση της αναπληρώτριας υπουργού Εργασίας Ράνιας Αντωνοπούλου (φωτ.) στο αίτημα της ΚΕΔΕ, οι μισές θέσεις που προβλέπονται στο πλαίσιο του νέου προγράμματος να καλύψουν τις ανάγκες νησιωτικών και ορεινών δήμων της χώρας. Σύμφωνα με την κ. Αντωνοπούλου, η κάλυψη των λειτουργικών αναγκών των δήμων είναι αποκλειστική ευθύνη των ΟΤΑ και του υπουργείου Εσωτερικών. Μάλιστα, η αναπληρώτρια υπουργός ξεκαθαρίζει ότι η λανθασμένη πρακτική του παρελθόντος, σύμφωνα με την οποία τα προγράμματα Κοινωφελούς Εργασίας εξυπηρετούσαν τις λειτουργικές ανάγκες των δήμων, όχι μόνο δεν εξυπηρετεί τον άνεργο αλλά δεν συνάδει και με τις οδηγίες της Επιτροπής Απασχόλησης της Ε.Ε.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή