Επί ποδός Λιμενικό, ΕΛ.ΑΣ. στην Πάτρα

Επί ποδός Λιμενικό, ΕΛ.ΑΣ. στην Πάτρα

1' 17" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΠΑΤΡΑ. Αυξημένα μέτρα ασφαλείας σε σημεία της Δυτικής Ελλάδας που μπορούν να αποτελέσουν πιθανούς στόχους τρομοκρατικών επιθέσεων έχουν πάρει η Αστυνομία και το Λιμενικό.

Ειδικότερα, τα σημεία αυτά είναι το λιμάνι της Πάτρας και τα κτίρια που στεγάζουν προξενεία ευρωπαϊκών χωρών. Σύμφωνα με πληροφορίες, έχουν αυξηθεί οι περιπολίες των λιμενικών, οι οποίοι είναι εφοδιασμένοι με αλεξίσφαιρα γιλέκα και εποπτεύουν σε 24ωρη βάση όλη τη λιμενική ζώνη, που εκτείνεται σε μήκος περίπου επτά χιλιομέτρων. Οπως προβλέπει ο σχεδιασμός, σε κάθε περιπολία μετέχουν τουλάχιστον δύο λιμενικοί, αφού έχουν δοθεί εντολές να μην περιπολεί κανείς μόνος του.

Ταυτόχρονα, σε συνεργασία με την Αστυνομία, γίνονται οι διαβατηριακοί έλεγχοι στο λιμάνι και υπάρχει άμεση συνεργασία σε ευρωπαϊκό επίπεδο.

Στο πλαίσιο της συνεργασίας, έχουν δοθεί κατευθύνσεις σε λιμενικούς και αστυνομικούς, ώστε να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί με συγκεκριμένα άτομα που ταξιδεύουν με ευρωπαϊκό διαβατήριο. Αλλωστε δεν μπορούν να αποκλείσουν το ενδεχόμενο να επιχειρήσουν να ταξιδέψουν, μέσω του λιμανιού της Πάτρας, προς Ιταλία άτομα που πιθανόν να έχουν σχέση με δίκτυα τρομοκρατών.

Και η Αστυνομία έχει πάρει αυξημένα μέτρα ασφαλείας στην Πάτρα. Αστυνομικοί περιπολούν γύρω από κτίρια που στεγάζουν προξενεία, όπως αυτά της Γερμανίας, της Ιταλίας και της Γαλλίας.

Σε Αραξο και Ακτιο

Επίσης αναμένεται να αυξηθούν τα μέτρα ασφαλείας και στα πολιτικά αεροδρόμια του Αράξου στην Αχαΐα και του Ακτίου στην Αιτωλοακαρνανία, όταν ξεκινήσουν μέσα στο επόμενο χρονικό διάστημα οι πτήσεις τσάρτερ. Οπως έλεγαν στην «Κ» αστυνομικές πηγές, το γεγονός και μόνο πως από τα δύο αεροδρόμια θα υπάρχουν πτήσεις προς πόλεις της Κεντρικής Ευρώπης καθιστά ακόμα πιο επιτακτική την ανάγκη για αυξημένα μέτρα ασφαλείας.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή